Skiferie i Kitzbüheler Alpen? Områdepræsentationer fra Østrigs Turistbureau

Hvis du overvejer at tage på skiferie i alperne, men endnu ikke har fundet det perfekte sted, kan du måske finde inspiration her.  Vores samarbejdspartner Østrigs Turistbureau har lavet en række små præsentationer af nogle af de skisportssteder i Østrig, de arrangerer ture til.

Østrig byder, ligesom resten af alpelandene, på en lang række skisportssteder, der har det til fælles, at de allesammen tilbyder skiløb! Der kan dog være stor forskel på hvilke oplevelser, man finder på hvilke destinationer. Alt efter om det er offpiste og skitouring, oplevelser for børnene, afterski og natteliv, eller idyllisk alpestemning man ønsker at krydre dagene på pisterne med, vil nogle steder være mere velegnede end andre.

I det følgende kan du læse Østrigs Turistbureaus guide til nogle af deres bedste destinationer. Denne gang går turen til Kitzbüheler Alpen.


[Sponsoreret indlæg fra Østrigs Turistbureau]

Fit til skiferien i Østrigs alpin- og langrendsparadis

Er dine muskler sneklar? Uanset om du står på ski, snowboard eller langrend, så er det aldrig for tidligt at begynde træningen til den næste skiferie. Jo bedre du har forberedt din krop på skiferien, jo nemmere kan du undgå skader og jo mere kan du nyde turene ned ad pisterne.

Puls og styrke

Før du kan begynde på at lave styrkeøvelser er det vigtigt, at du får pulsen i gang. En god tommelfingerregel er, at starte træningen senest 6 - 8 uger før din skiferie, gerne 2 - 3 gange om ugen. Som pulsøvelser er det fornuftigt at vælge en aktivitet, der bruger de samme muskler som til skiløb, såsom cykling eller løb.

Skiløb kræver god styrke i kernen af kroppen (mave, ryg) og ikke mindst i benene. Vælg nogle øvelser, hvor du får brugt de store muskelgrupper i ryg, mave og ben. Øvelserne kan med fordel gentages 3-5 gange. Stræk gerne ud bagefter.

Find flere gode øvelser

Kitzbüheler Alpen – fremragende alpin og et østrigsk langrendsparadis

Fire områder i Kitzbüheler Alpen er særligt populære – nemlig Pillerseetal, St. Johann, Brixental og Hohe Salve. Her møder man typisk tirolsk gæstfrihed, og feriebudgettet rækker langt.

Områderne strækker sig over 1.088 pistekilometer, og de har hvert deres særpræg.Mens  Hohe Salve er porten til SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, der flere gange er kåret som ”Verdens Bedste Skiområde”, byder Brixental med sine gastronomiske tilbud og Alpeniglu på unikke spise- og overnatningssteder. St. Johann appellerer med sit overskuelige skiområde og børnevenlighed til familier, og man kan stå på ski helt ned til byen.

Pillerseetal byder på fem forskellige skibyer – Fieberbrunn, Hochfilzen, St. Jakob in Haus, St. Ulrich am Pillersee og Waidring. Freeriderne mødes i off-pisten i Fieberbrunn, familierne hygger sig i St. Jakob in Haus og Waidring mens langrendsløberne har fantastiske forhold i både St. Ulrich am Pillersee og Hochfilzen, og i hele Pillerseetal er der i alt 150 kilometer præparerede løjper at boltre sig på.

Desuden kan man afprøve sine evner inden for skiskydning, for her ligger et biathlon-center, hvor ikke bare professionelle skiskytter, men også ferierende vintergæster er velkomne. I løbet af et par timer introduceres man for den mest basale skøjte-skiteknik og man prøver at lægge riflen til kinden og skyde, mens pulsen er på sit højeste.

Billede-2---Kitzbuheler-Alpen_(c)Kitzbüheler-Alpen

Attraktivt for familier

Familier, der holder skiferie i Kitzbüheler Alpen, vil finde en masse attraktive fordele, og nogle af disse betyder, at opholdet bliver billigere. Har børnene aldrig stået på ski før, er begynderliftene gratis overalt i området, og uden for hovedsæsonen er der gratis liftkort til familiens børn under 15 år.

Også børnenes indlæring er der tænkt på, for skiskoler har særlig fokus på de yngste, og der er store begynderområder reserveret til børnene. I Scheffau har man udviklet specielle ski, mini-carvere, til de alleryngste, der hurtigt er blevet et hit.

Man kan bevæge sig trygt rundt i de familieegnede områder. Pisterne er brede og fortrinsvis blå, så alle kan følges ad, og stoleliftene er udstyret med specielle børnesikringer. Når børnene på et tidspunkt bliver teenagere, er der stadig udfordringer til dem. Tre forskellige funparks med rails, boxes og kickers står klar og i Hochsöll har man anlagt et Fun Slope-område med tre pister af forskellig sværhedsgrad.

Der tilbydes et hav af aktiviteter, når skidagen er slut. Tag børnene med på sneskovandring eller tag kælken med op i terrænet. Slut dagen af med en tur i hestetrukken kane eller besøg en af de mange svømmehaller – i Kitzbüheler Alpen keder man sig aldrig.

Også for eksperter

Selv om der er stor fokus på familier i Kitzbüheler Alpen, er der også tænkt på både øvede skiløbere og deciderede eksperter. Skihajer kan udfordre sig selv i off-pisten eller prøve kræfter med verdens måske mest berømtestyrtløbspiste, "Die Streif" i Kitzbühel. Pisten er både kendt og frygtet for sine lange hop, hurtige glidestykker og tekniske passager, og den er åben for skigæster når der ikke afholdes konkurrencer. De fleste erfarne skiløbere kan komme ned ad den, mens mindre øvede, der ikke har det helt store behov for grænseoverskridende skiløb, kan vælge den mere overkommelige "Familien Streif".

Verdens hurtigste lift

Skal man holde sig fremme i superligaen blandt alpernes mest eftertragtede skidestinationer, er det nødvendigt med millioninvesteringer hvert år. I SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental har man lavet en massiv investering liftanlæg i verdensklasse. Derfor kan man nu præsentere den hurtigste ottestols-lift i verden. Den er indsat på knudepunktet Jochbahn Brixen og har nu en kapacitet på 3.000 personer i timen og kører næsten 3 gange hurtigere end den tidligere. I sæderne er der indbygget varme, og på kølige dage sidder man i læ bag en vindskærm.

En anden destination i Kitzbüheler Alperne, nemlig Hopfgarten, har ligeledes investeret i nyt og moderne liftanlæg. Den nye seksstols-lift ved Schernthannbahn byder ligeledes på vindskærm og varme i sæderne, og sikkerhedsbøjlen hæver sig automatisk, når man ankommer til topstationen.

Og Ellmau, der ligger midt i SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental, har også et helt nyt og moderne anlæg. Gennem 44 år har den gamle Hartkaiser–lift fragtet omkring 34 millioner gæster op i terrænet, men det eventyr er nu slut. Det nye anlæg – en stor gondollift med varmeanlæg og en kapacitet på 3.200 personer i timen – hører til blandt verdens mest moderne.

Højt gastronomisk niveau

Når skidagen er slut, kan man gå på opdagelse i det lokale køkken. De seneste år er der i Kitzbüheler Alpen kommet stor fokus på gastronomien, og man finder Østrigs største koncentration af prisbelønnede restauranter i området – blandt andet den kendte Restaurant Rosengarten, der i 2009 blev tildelt to Michelin-stjerner.

På mange restauranter fokuseres der især på lokalt producerede og økologiske varer og brug af gamle originale opskrifter fra området, når maden tilberedes – her får du, kort sagt, mad med omtanke.

Kitzbüheler Alpen


Information om Kitzbüheler Alpen

Information om området: www.kitzalps.com

Pister: Hele Kitzbüheler Alpen byder på i alt 1.088 kilometer pister fordelt på 10 skiområder.

Højeste skistart: 1.900 meter

Snowpark: Ja – flere!

Off-piste: Ja – masser!

Langrend: 600 kilometer præparerede spor fordelt på hele området!

Aktiviteter: Alpint skiløb, langrend, kanekørsel, skøjteløb, sneskovandring, isklatring, ballonflyvning, wellness, svømmehaller

Video: https://www.youtube.com/watch?v=eyoiVuAfjZA