[ezcol_2third]Pakkeliste til Stok Kangri

Kipling Travels bjergguider og Friluftslands grejeksperter er gået sammen om at skabe nogle udstyrs-/pakkelister, der sørger for at du får købt det rigtige udstyr til din Stok Kangri bestigning. Ikke det dyreste eller mest ekstreme, men det rigtige!

I forhold til en helt simpel pakkeliste der f.eks. siger du skal bruge Gore-tex jakke, vandrestøvler, osv., giver vi dig et par billeder + beskrivelse af HVILKEN type Gore-tex jakke eller vandrestøvlerder passer til netop Stok Kangri bestigningen! Lidt på samme måde som en ekspedient i Friluftslands fysiske butikker ville gøre det.

Du kan klikke på billederne herunder samt på de forskellige links, for at komme direkte hen til det relevante udstyr og beklædning.

Alpinudstyret i brug på Stok Kangri bestigningen
Alpinudstyret i brug på Stok Kangri bestigningen

Hat / kasket
Beskytter mod den skarpe Himalaya sol. (Husk nakke, næse og ører)
– Hatte
– Kasketter

Varm hue
Vigtig højt på bjerget. Gerne med en vis %-del uld i materialet.
Se alle huer

Balaclava
Minder lidt om en elefanthue. Gerne i fleece eller uld.
Find balaclavaer her

Gletcherbriller/Solbriller
Et par gode briller mod solen er essentielle. Husk at alm. solbriller ofte ikke lukker godt nok til omkring øjnene og på siderne.
Se alle solbriller

Skaljakke
Det er vigtigt at have en god skaljakke til at klare både vind, regn og sne. Fravælg de allerletteste af slagsen, men slidstyrken ikke behøver heller ikke være ekstrem. Man kan vælge alt fra en god basismodel, til de mere fancy udgaver hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top.

Skalbukser
Skal kunne klare både vind, regn, sne, en skarp klippe og alpingrejets slid. Fravælg derfor de letteste udgaver. Man kan vælge alt fra en god middel-model, til de mere fancy udgaver hvor der er kælet for detaljerne og åndbarheden er i top.
Se alle skalbukser

Dunjakke
På Stok Kangri er en god, varm dunjakke en nødvendighed – ikke mindst hvis vejret ikke er så venligt stemt. Nogle kan nøjes med en tynd, mens andre har brug for en tyk. Vi anbefaler at fravælge de allertyndeste.
– Find dunjakker her

Fleece eller merinouldtrøje
Pga. kulden skal du vælge de kraftige, varme udgaver eller flere tynde.
– Fleece
– Merino

Lange underbukser
Højt mod himlen bliver der koldt – og på Stok Kangri er man højt oppe! Vi anbefaler at du  tager et par kraftige lange underbukser med. Kraftig merinould er det bedste du kan tage med, men også fleece er velegnet.
Se alle lange underbukser af merinould

Skjorter og T-shirts
I anmarchen mod bjerget, skal der vandres mange timer i høj sol og vind, så skjorter er rigtig gode til at snuppe en del af vinden samt skærme arme og krop mod solen. Vælg skjorter uden for megen bomuld. T-shirts er også gode – både for sig og som inderste lag højere oppe på bjerget. Vælg uld eller kunststof udgaverne
Se alle skjorterSe alle T-shirts

Vandrebukser
Disse bukser kan klare en del mere end dine yndlingsjeans, tørrer meget hurtigere og har smarte, brugbare detaljer. Om du vil have en model med 100 lommer, aflynelige ben, osv. er op til dig. Vi anbefaler modeller af nylon eller polyester – evt. iblandet en smule bomuld.


Vandrestøvler og alpinstøvler
Støvlerne er et af de vigtigste stykker grej når Stok Kangri skal bestiges.
Man kan IKKE klare sig med almindelige, kraftige vandrestøvler, men skal bruge alpinstøvler. Alpinstøvler er kraftigere, varmere og stivere, hvilket er ideelt til brug med steigeisen/crampons. Alpinstøvler idag er dog langt mere behagelige end før i tiden, og er også OK til vandringen mod bjerget
– Se alle alpinstøvler

Vandresko eller sportssko
Gode til de lette vandredage og om aftenen, når fødderne gerne vil have en pause fra vandrestøvlerne.
Se alle vandreskoSe alle sportssko

Sandaler eller klip-klapper
Efter mange timer i støvlerne er det fantastisk at få lidt luft til fødderne… De er også gode før og efter turen i det varme lavland.
Se alle sandalerSe alle klip-klapper

Sokker
Gode sokker er MEGET VIGTIGE. Sammen med gode støvler, nedsætter de risikoen for vabler betragteligt. Hav gerne vandresokker af forskellig tykkelse med. De første dage kan være meget varme, de øvrige dage ret lune, mens aftener/nætter samt toppen er ret kold.
Se alle vandresokker

Handsker & vanter
På Stok Kangri bestigningen skal du bruge et par tynde (inder) fingerhandsker samt et par meget kraftige, varme vanter. Vælg et par meget isolerende typer med varmt fiber eller dunfor. Almindelige skihandsker/luffer er ikke varme nok.
– Se alle handsker & vanter

Sovepose
Den store højde giver kolde nætter. Du skal bruge en sovepose med en komforttemperatur på omkring minus 5 – 8 grader er passende. Bemærk, at kvinder og mænds varmebehov varierer, så soveposer har typisk opgivet forskellige komforttemperaturer till hhv. kvinder og mænd.

Liggeunderlag
En nok så varm sovepose er intet værd uden isolering mod jorden. Vi anbefaler Therm-A-Rest liggeunderlag, der både er komfortable og velisolerende. Se alle Therm-A-Rest underlag

Diverse sovegrej
Du kan evt. medbringe en lagenpose, der skåner din sovepose – bl.a. fordi du let kan vaske lagenposen fremfor soveposen. Silke er lettest, lækkert og funktionelt.
Se alle lagenposer

Er din egen sovepose ikke varm nok, kan en inderpose/varmeforstærker i f.eks. fleece lige give dig 5-8 grader ekstra.
Se inderposer

Klatre-/Dagtursrygsæk
Dette er rygsækken man bruger på både tilgangen til bjerget og på selve topnatten/dagen (og som håndbagage på fly). Der skal være plads til regntøj, en varm trøje, isøkser, en hue, solcreme, en snack, de tynde handsker og hvad man ellers får brug for i løbet af dagen. . Dvs. man har brug for en teknisk rygsæk eller en vandrerygsæk på omkring 30-40 liter.

Organisering
Mindre pakposer er rigtigt gode til at holde orden i din bagage – både i vandrerygsækken og toptursrygsækken. En større opbevaringsæk eller duffelbag/pølsetaske/sportstaske, er god til at opbevare lidt civilt tøj, osv. der kan efterlades på hotellet i lavlandet.


Man skal bruge en del teknisk klatreudstyr på Stok Kangri bestigningen – inkl. alpinstøvler nævnt ovenfor.

Steigeisen / Crampons
På vej op ad sne og is er steigeisen essentielle for at holde fodfæstet. Husk at tjekke hvilken standard der passer til din støvle – f.eks. New-matic eller Cramp-O-Matic. De skal have anti-snesål. Hurtigindbinding er at foretrække, men snøre kan også bruges.
– Se steigeisen og tilbehøret

Isøkse
Du skal bruge en 60-70 cm alpin isøkse på Stok Kangri. Det skal IKKE være en teknisk isøkse (de små, korte, krogede versioner).
Se alle isøkser

Klatresele
Bjergbestigning kræver en god alpin klatresele. Vælg en med indstillelige benløkker, så den kan tilpasses mængden af tøj du har på.
Se klatreselerne her

Skuekarabin
Til brug med din klatresele, rebføring og sikring.
Se alle skruekarabiner

Gamacher
Holder sne og småsten ude af dine støvler. Vælg en kraftig model der kan klare knubs fra både klipper og steigeisen.
Se alle gamacher


Vandrestave
En god måde at få ekstra balance og aflastning af sine knæ. Teleskop typen er nem at sætte fast på rygsækken, når de ikke er i brug.
Se alle vandrestave

Pandelampe
Uundværlig om aftenen, til nat-tisseturen og om morgenen/natten på vej op mod toppen. En pandelampe med flere LED-diodetyper er bedst: en type med svagere lys i lejren og en kraftig type til toppen. Husk ekstra batterier.
Se alle pandelamper

Håndklæde
Et hurttigttørrende håndklæde er praktisk på Mount Stok Kangri og andre ture. Fylder også mindre end de klassiske af bomuldsfrotté. Det behøver ikke være kæmpestort, da brusebade ikke er så udbredte på bjerget
Se alle håndklæder

Vandflaske/drikkesystem
Det er vigtigt, at få godt med væske i højderne. Vi anbefaler en kapacitet på MINDST 2 liter, som kan bæres i drikkeflasker eller evt. i et drikkesystem. Bemærk, at man med et drikkesystem, skal puste vandet tilbage/væk fra slangen på topnatten, da det ellers fryser til, og du skal være omhyggelig med frostsikring!

Lommekniv eller multitool
Praktisk til småreparationer, at dele et æble med din makker, osv.
Se alle lommeknive
Se alle mulitværktøjer

Førstehjælp & Medicin
Et førstehjælpssæt er altid godt at have ved hånden. Husk Compeed, sportstape plaster osv. til evt. vabler og en løs ankel. Tal med din læge angående medicin til maven, mod højden, antibiotika, osv.
Se alle førstehjælpssæt

Diverse

  • Solcreme med høj faktor og læbepomade med solbeskyttelse
  • Toiletsager inkl. neglesaks
  • Kamera (og stort hukommelseskort)
  • Desinficerende håndsprit (gel)
  • Dagbog
  • Læsebog
  • Liste med kontaktadresser
  • Pas, penge, flybillet mm.

Se også Friluftslands uundværlige ‘praktiske rejseting‘, med masser af smarte småting der gør rejselivet nemmere, sjovere, osv.

[/ezcol_2third][ezcol_1third_end id=”” class=”” style=””]

Kipling Travel

Vis Kipling’s Stok Kangri ekspedition på et større kort

Rejs med Kipling
Rejs med Kipling Travel til Stok Kangri og forøg komfort, topchancer samt få de små, gode detaljer med!
Læs mere og se afgangsdato’er

[/ezcol_1third_end]