Tag på vandretur i Danmark: Her er alt du skal bruge til turen

Vi har godt travlt i butikkerne pt. og oplever stor efterspørgsel på friluftsudstyr og -beklædning, såvel som gode tips til vandreture og erfaringer med vandrestier rundt omkring i Danmark. Vi vover gerne pelsen og påstår at 2020 er året, hvor danskerne for alvor har fået øjnene op for hvor fedt friluftsliv i Danmark egentlig er! Og selvom, vi ikke kan prale af lige så meget vild natur som vores skandinaviske nabolande, har vi heldigvis stadig masser af gode vandrestier- og ruter at drage på eventyr på inden for landets grænser – også med en pæn sjat smuk og idyllisk natur!

Vores butikspersonale tager ofte selv på tur og giver gerne gode råd til ture, men de kan selvfølgelig ikke nå ud til alle – og det er netop årsagen til, at vi i denne artikel vil give dig et overblik over hvor og hvordan du kan tage på vandretur i Danmark. Vi har også lavet pakkeliste til din vandretur, som du frit kan downloade og bruge som tjekliste inden afgang, så du ikke pludselig sidder ved aftenbålet og ærgrer dig over at have glemt servicen derhjemme!


Foto: Fjällräven Classic Danmark er en vandrebegivenhed, der samler hundredevis af vandreentusiaster på en strækning af den idylliske Øhavssti på Fyn.

Oversigt over vandrestier i Danmark

I foråret skrev vi en artikel, der går i dybden med 10 af de smukkeste vandrestier i Danmark. Stierne giver muligheder for ture af fin længde, som man enten kan lave flerdages overnatningsture ud af, eller blot udforske dele af på hyggelige dagsture. 

Listen lyder således:

  1. Bornholms Kyststi – ca. 125 km
  2. Camønoen – ca. 175 km
  3. Sjællandsleden – ca. 400 km (stisystem)
  4. Nordkyststien – ca. 61 km.
  5. Gendarmstien ca. 80 km
  6. Øhavsstien – ca. 220 km (stisystem)
  7. Hærvejen – ca. 500 km. (stisystem)
  8. Kyst-til-Kyst-stien – ca. 130 km
  9. Mols Bjerge-stien – ca. 60 km
  10. Nationalpark Thy

Hop over til vores artikel ‘Guide til 10 af Danmarks smukkeste vandrestier’ for at læse mere om de enkelte vandrestier på listen.


Foto: Fjällräven Classic Danmark – her i lejren, hvor det gælder om at have husket alt, så man er klar til en god nats søvn og endnu en eventyrlig vandredag morgenen efter.

Pakkeliste til vandretur i Danmark

En pakkeliste vil altid afhænge af hvilket type terræn, forskellige vejrforhold og længden af turen, så det er naturligvis ikke altid de samme ting, man smider i rygsækken. Med det sagt, vil der dog være nogle grundlæggende ting, de fleste tager med på langt de fleste vandreture – f.eks. en velsiddende vandrerygsæk med støtte og et par gode vandrestøvler, der siker komforten hele vejen fra start til slut. 

Vi har udarbejdet en pakkeliste, der dækker de nødvendigste ting til en vandretur med telt i Danmark.

Se pakkelisten i PDF: Pakkeliste – vandring med telt (Friluftsland)


Find grej til turen på friluftsland.dk:

.

Se vores kæmpe udvalg af vandrerygsække i webshoppen

.

Se vores brede udvalg af telte i webshoppen

.

Se vores kvalitetsbevidste udvalg af soveposer i webshoppen

.

Se vores store udvalg af liggeunderlag i webshoppen