Selvom vi ikke kan prale af lige så meget vild natur som vores skandinaviske nabolande, har vi heldigvis stadig masser af gode vandrestier- og ruter at drage på eventyr på inden for landets grænser – også med en pæn sjat smuk og idyllisk natur! Her får du et overblik over hvor og hvordan du kan tage på vandretur i Danmark. Du finder også en pakkeliste som du frit kan downloade og bruge som tjekliste inden du tager afsted.

Oversigt over vandrestier i Danmark

Her på bloggen finder du også en artikel hvor vi har udvalgt 10 af Danmarks smukkeste vandrestier. Stierne giver mulighed for ture af fin længde, som man enten kan lave flerdages overnatningsture ud af, eller blot udforske dele af på hyggelige dagsture. 

Listen lyder således:

  1. Bornholms Kyststi – ca. 125 km
  2. Camønoen – ca. 175 km
  3. Sjællandsleden – ca. 400 km (stisystem)
  4. Nordkyststien – ca. 61 km.
  5. Gendarmstien ca. 80 km
  6. Øhavsstien – ca. 220 km (stisystem)
  7. Hærvejen – ca. 500 km. (stisystem)
  8. Kyst-til-Kyst-stien – ca. 130 km
  9. Mols Bjerge-stien – ca. 60 km
  10. Nationalpark Thy
Foto: Fjällräven Classic Danmark – her i lejren, hvor det gælder om at have husket alt, så man er klar til en god nats søvn og endnu en eventyrlig vandredag morgenen efter.

Pakkeliste til vandretur i Danmark

En pakkeliste vil altid afhænge af hvilket type terræn, forskellige vejrforhold og længden af turen, så det er naturligvis ikke altid de samme ting, man smider i rygsækken. Med det sagt, vil der dog være nogle grundlæggende ting, de fleste tager med på langt de fleste vandreture – f.eks. en velsiddende vandrerygsæk med støtte og et par gode vandrestøvler, der siker komforten hele vejen fra start til slut. 

Vi har udarbejdet en pakkeliste, der dækker de nødvendigste ting til en vandretur med telt i Danmark.

Se pakkelisten i PDF: Pakkeliste – vandring med telt (Friluftsland)