Vi sendte vores produkttester Gustav Thuesen afsted på sin tur til Norge med den nye Primus Lite+ i rygsækken. Den fire dage lange September-tur bød på vandring i Sognefjellets bjerge og dale, hvor der var rig mulighed for at teste brændersystemet, når der skulle steges kantareller og varmes vand til varm kakao.
Læs med og lær mere om Gustavs oplevelse med Primus Lite+.

[hr]

Med i rygsækken til Norge var Primus ETA Lite+

Det var det eneste blus vi havde med, selvom vi havde planlagt at lave “rigtig mad”. Muligheden for at kunne sætte en pande på eller en lidt større gryde på blusset blev brugt flittigt. Dog er det en smule bøvlet når man skal skrue de små metalpinde ned i blusset, men det gik.

Støjsvag, rummelig og mulighed for at hænges op

Når der skulle koges vand blev den medfølgende metalkop brugt. Der står i produktbeskrivelsen, at den er 500ml, men i virkeligheden kan man have 600-700 ml i. Derudover er det muligt at hænge brænderen op, hvilket er ret praktisk i ujævnt terræn, dog kræver det jo selvfølgelig et sted at hænge den. Når brænderen kører er den utrolig lydsvag. Det lyder nærmest som om, at den ikke er tændt og der bare siver gas ud – i modsætning til andre, som lyder som en jetmotor.

Effektiv brænder: én 220g gasdåse på fire dage (2 personer)

Varmeveksleren gør, at det går hurtigt at koge vand og øger gaseffektivteten.

Vi brugte omtrent en 220g gasdåse på fire dage og vi sparede ikke. Der blev lavet kakao, vand til havregrød, stegt kantareller, og meget mere. Når man bruger en pande på blusset, så er varmen ret centreret, så man skal være flittig til at røre rundt.

Låget fungerer også som kop og har en funktion som jeg ikke ved om er bevidst designet, men meget praktisk uanset. Når vandet koger er det ligesom at plasten udvider sig en smule, så låget sidder en smule fast og gør det muligt at hælde vand ud af det lille dræningshul, der er i låget, uden at låget falder ud.

Alsidig brænder til de fleste slags ture

Primus ETA Lite+ var fed at have med på tur og løste alle opgaver rigtig fint.

Det er en brænder der kan det hele, selvom det kan være lidt bøvlet at skrue de små metalpinde, som gør det muligt at sætte andet end den medfølgende gryde på blusset. Når blusset kører er det en fornøjelse at være i nærheden af brænderen, da den er så støjsvag og vandet til kaffen er hurtigt klar.

[hr]

Detaljer ved Primus Lite+

  • Effekt: 1500 W
  • Volumen: 500 ml
  • Isolering og håndtag på gryden, der gør den lettere at håndtere
  • Indbygget piezo-tænder
  • Indbygget vindskærm og varmeveksler
  • Adapter, så brænderen kan bruges med almindelige gryder og pander
  • Ophængs-sæt inkluderet

Se Primus Lite+ på webshoppen

Se alle gasbrænderne og alt kogegrej fra Primus på webshoppen