The North Face Summit Series 2016

Sidste efterår relancerede The North Face deres "Summit Series"-kollektion, så den kom til at bestå af ét enkelt avanceret lag-på-lag-system med seks lag på overkroppen og to på benene, dedikeret til klatring og bjergbestigning under kolde, vanskelige forhold. I år gentager The North Face succesen, og lancerer igen en knivskarp og fokuseret "Summit Series"-kollektion med deres mest avancerede beklædning til teknisk bjergbestigning og klatring under krævende vinterforhold. Kollektionen er netop landet, og er til salg i Friluftsland København, Friluftsland Aarhus, Friluftsland Lyngby og selvfølgelig også i vores webshop. I det følgende gennemgår vi nogle af de ting, der for alvor er med til at The North Face Summit Series skiller sig ud på markedet for teknisk friluftsbeklædning til krævende forhold.

Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen

De seks lag


 • L1. Undertøjet (krop og ben): Det første lag er et såkaldt base layer. Dets primære opgave er at regulere fugt og temperatur tæt på kroppen, og sikre komfort uanset vejr og intensitet. Inderlaget i Summit Series-kollektionen er i et avanceret, svedtransporterende og hurtigtørrende polyestermateriale, kaldet "Thermolite",og er designet så der er lidt ekstra varme og tykkelse på de steder, der er mest udsatte for kulde, mens de steder, hvor man typisk sveder mest, er i et tyndere, mere åndbart og svedtransporterende materiale.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

 • L2. Første mellemlag: Det andet lag er en fleecetrøje i Polartecs avancerede Thermal Pro-materiale, der leverer noget nær det bedste på markedet for fleecematerialer hvad angår varme/vægt-forhold og slidstyrke. Ydersiden har en hardface-behandling, der giver lidt ekstra vindbeskyttelse og slidstyrke, hvis man skulle bruge fleecen som yderste lag på en mildere dag. Underarmene og midten af ryggen er i et tyndere materiale, der sørger for optimal temperaturregulering. For at minimere vægt og sørge for, at der ikke er nogen syninger, der sidder og generer, har The North Face lamineret de syninger, der potentielt kunne genere. De laminerede syninger er forsynet med sort reflekstape, der er diskret i dagslys, men giver øget synlighed i mørke.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

 • L3. Andet mellemlag/yderlag i koldt, tørt vejr. Det tredje lag i kollektionen er en tynd, let dunjakke, der giver masser af varme, god vindbeskyttelse og høj åndbarhed uden at fylde eller veje i tasken. Jakken er tænkt som tredje og yderste lag i kolde, tørre forhold, hvor man har brug for varme og vindbeskyttelse, men hvor det ikke er nødvendigt med en vandtæt skaljakke, eller som andet mellemlag i et tykkere lag-på-lag-system til rigtig kolde forhold. På de fleste dage med godt vejr på 3-5000 m-toppe vil det være et oplagt yderste lag ,der ikke føles som andet end en trøje, men giver en helt anden varme og vindbeskyttelse. Den vil desuden være oplagt som let varmejakke i tasken på alle former for friluftsture forår, sommer og efterår.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

 • L4. Tredje mellemlag/yderlag til klatring i råkoldt vejr. Det fjerde lag er en fiberjakke med fleecepaneler i siderne. Fibermaterialet er The North Face ThermoBall, der er udviklet i samarbejde med fiberisoleringseksperterne fra Primaloft, og er det syntetiske materiale, der kommer tættest på duns struktur. Fleecepanelerne i siden giver ekstra bevægelsesfrihed og giver mulighed for at komme af med overskudsvarme, når pulsen kommer op. Brugt som andet eller tredje mellemlag, vil L4-jakken give utrolig meget varme uden at hæmme bevægelsesfriheden, og som yderlag på en kold, men stille dag, vil fiberisoleringen give den varme og vindbeskyttelse, man har brug for, mens fleecepanelerne vil sørge for at man kommer af med overskudsvarme og holder sig tør og komfortabel. Fibermaterialet kan desuden sagtens tåle at blive lidt vådt, så L4-jakken vil også sagtens kunne bruges som yderste lag til f.eks. is- og sneklatring eller skitouring.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

 • L5. Yderlag. Skaljakke og -bukser. Skalbeklædningen er placeret helt ude som femte lag, og skal give total vejrbeskyttelse uden på både inderlag, fleece, dun- og fiberjakke i iskoldt, stormende vejr. Skaljakke og -bukser er i en slidstærk og åndbar trelags- GORE-TEX-konstruktion. Man kan selvfølgelig også bruge skalbeklædningen som helt normal skalbeklædning uden på inderlaget og et mellemlag på ture med mere "almindelige" temperaturforhold. Jakke og bukser er lavet i et avanceret design med forstærkede partier på udsatte steder, og er formsyet for optimal pasform og bevægelsesfrihed. Både jakke og bukser har store ventilationslynlåse, så man kan komme af med overskudsvarme, når pulsen kommer op.  Som det er stilen med beklædning til alpinklatring og bjergbestigning, og også er tilfældet med de resterende lag i kollektionen, er antallet af lommer og lynlåse derudover holdt til et minimum, for at spare vægt og for at gøre de enkelte lag så clean som muligt, hvilket har stor betydning, når man skal have mange lag uden på hinanden. Skaljakken er udstyret med et lille nødflag i signalfarve med reflekterende Summit Series-logo, i tilfælde af, at der skulle opstå en nødsituation.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

 • L6. Varmejakke. Det sidste lag er en stor dunjakke, der skal holde på varmen når man ikke bevæger sig. Det kan f.eks. være når man står og sikrer makkeren under klatring i kolde omgivelser, under pausen i løbet af dagen, eller de kolde aftener i lejren. Dunkamrene i jakken er lavet i en avanceret "Z-baffle"-konstruktion, hvor de enkelte kamre er svejset sammen, i stedet for syet. Det eliminerer kuldebroer og giver en stærkere og mere vind- og vandresistent konstruktion end almindelige gennemsyede dunkamre, samtidig med at det vejer mindre end de tykkere "box wall"-konstruktioner, man kender fra f.eks. soveposer. L6-jakken er oplagt som varmejakke i tasken til alle former for kolde vinterture, uanset om det er ski, snesko, skøjter eller steigeisen, der er på fødderne. Dunjakken er udstyret med et lille nødflag i signalfarve med reflekterende Summit Series-logo, i tilfælde af, at der skulle opstå en nødsituation.
  Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.

FuseForm-teknologi

FuseForm er en avanceret væveteknik, der giver mulighed for at variere tykkelsen på materialer under selve vævningen. Teknikken er udviklet af The North Face og er omdrejningspunkt for Summit Series-kollektionen. Den store fordel ved FuseForm er, at man kan væve forstærkninger direkte ind i metervaren til beklædningen, hvor der er brug for det. På den måde slipper man for at sy flere forskellige materialer sammen, hvilket har en række fordele: (1) For det første vil syninger altid være et potentielt svagt punkt, både i forhold til vind, vand og slid, (2) for det andet gør mange syninger tøjet tungere og stivere og hæmmer bevægelsesfriheden, (3) for de tredje er syarbejdet besværligt og tidskrævende, og dermed dyrt, hvilket presser prisen på slutproduktet i vejret, (4) og endelig vil den tape, der skal sættes på syningerne på vandtæt beklædning, hæmme åndbarheden ganske markant. Jo færre syninger, jo bedre, og FuseForm-teknologien er en helt eminent løsning på mange af problemerne med syninger.

FuseForm-teknologien er benyttet i L2-fleecetrøjen, i L3-dunjakken, i L5 skalbeklædningen og i L6-dunjakken.

ThermoBall-fiberisolering

ThermoBall er, som nævnt, et fibermateriale, The North Face har udviklet i samarbejde med Primaloft. ThermoBall er udviklet ud fra en ambition om at efterligne duns struktur, så man får et blødere, lettere, mere komprimerbart og mere åndbart fibermateriale, end mange af de eksisterende fibermaterialer på markedet. De fleste andre fibermaterialer har en "pladelignende" struktur, mens ThermoBall, som navnet antyder, består af små klumper af luftigt, isolerende polyestermateriale. ThermoBall svarer i vægt/varme-forhold og komprimerbarhed til dun med en fillpower på 600, hvilket er ganske imponerende for et syntetisk materiale. Dun med en højere fillpower, f.eks. 800, som i L3-jakken, vil stadig være lettere og mere komprimerbart end ThermoBall, men dun har den ulempe, at de er meget sårbare over for vand og fugt, og mister deres isoleringevne, hvis de bliver våde. Fordi ThermoBall er lavet af polyester, vil fibrene næsten ikke binde noget vand, når de bliver våde. Det betyder, at isoleringen ikke vil blive tung og kollapse, når den bliver våd, hvilket gør, at den vil bevare nogle af sine isolerende egenskaber. Desuden vil ThermoBall-isolering tørre lynhurtigt, netop fordi polyesterfibrene stort set ikke binder noget vand.

Hvem kan bruges The North Face Summit Series?

The North Face Summit Series er som nævnt udviklet med henblik på klatring og bjergbestigning under ekstremt kolde og krævende forhold. Hele kollektionen vil yde den nødvendige beskyttelse, hvis man skal bestige et af klodens høje bjerge (over 5-6000 m), eller hvis man skal klatre is eller lave vinterklatring i f.eks. de norske fjelde eller alperne.

De enkelte komponenter i Summit Series-kollektionen er dog hver især helt klassiske stykker friluftsbeklædning, som burde kunne passe ind i en hvilken som helst friluftsgarderobe. Fælles for alle produkterne i The North Face Summit Series er, at de er lavet i et clean, simpelt design med fokus på lav vægt, høj slidstyrke, god bevægelsesfrihed og optimal temperaturregulering og vejrbeskyttelse under praktisk talt alle forhold, og det er svært at nævne en friluftsaktivitet, hvor de fire nævnte parametre ikke spiller en rolle!

Se The North Face Summit Series i vores webshop, eller kom ind og se den i Friluftsland København, Friluftsland Aarhus, Friluftsland Lyngby eller The North Face Store Field's.

Se The North Face Summit Series 2016 i webshoppen.