Trail. Nyt koncept i Friluftsland

De sidste par år er der vokset en række ”nye” outdoordiscipliner frem: Trailrunning, ultrarunning, speed eller fast hiking, adventure racing og fast and light-alpinisme er alle eksempler på denne nye tendens, der lægger vægt på hurtig, atletisk færdsel i naturen. Fælles for dem alle er, at man i forhold til udstyr og beklædning forsøger, at eliminere overflødig vægt og optimere åndbarhed, temperaturregulering og bevægelsesfrihed, for på den måde at kunne bevæge sig mere frit og dynamisk gennem terrænet. Dette er ikke som sådan nyt, men den voksende udbredelse af denne mentalitet, er ny.

I Friluftsland har vi valgt at samle de centrale elementer af denne nye bølge under navnet ”Trail”. Med ”trail” menes altså ikke trailrunning, men blot bestræbelsen på at pakke så let som muligt, og fokusere på svedtransport og åndbarhed, for at give sig selv mulighed for at bevæge sig længere, hurtigere. Så er det underordnet om man løber eller går.

sg_trail_hikers

Trail-konceptet og de produkter, der er udviklet til de forskellige fast and light-discipliner, har mange fordele, også selvom man ikke er ekstremsportsudøver. Lette, velsiddende rygsække giver mere overskud sent på dagen, tynde, åndbare softshell-lag sikrer optimal balance mellem vejrbeskyttelse og åndbarhed, og forhindrer overophedning og unødvendigt væsketab, lette vandrestave giver bedre balance og sikkerhed på svære stier og mindsker belastningen på knæ og ankler, lette dunjakker og let skalbeklædning i rygsækken giver ekstra varme under pauser, og ekstra sikkerhed, hvis vejret skulle vende. Og med lettere oppakning og et par vandrestave, aflaster man fødder og ankler så tilpas meget, at man ofte kan klare sig med en lidt mindre tung og stiv støvle, hvilket igen sparer kræfter.

Herunder har du et par links til Friluftslands webshop, hvor vi har samlet vores Trail-sortiment: