Fodtøj i udstyrsguiden:

Menneskets fod er en kompliceret størrelse, der består af 26 knogler, 55 sammenføjninger og et komplekst system af muskler og sener. På vandring og bjergbestigning udsættes foden for mange skæve stillinger, og for at undgå overbelastningsskader er det vigtigt, at fodtøjet yder foden den korrekte støtte.

Jo større oppakning man går med, desto større bliver belastningen og dermed behovet for fodtøj med god støtte. Fremstilling af godt fodtøj kræver gode materialer på den ene side og godt håndværk på den anden. Det er i høj grad producentens håndværksmæssige dygtighed, der afgør, om der er tale om en kvalitetsstøvle. Udvælgelsen af læderet, fremstilling af læste (der bestemmer pasformen) og valg af den rette produktionsmetode er blot nogle af de ting, man skal være rigtig god til for at kunne være med blandt de bedste.

I Friluftsland fører vi pålideligt og funktionelt udstyr til friluftsbrug, der virkelig fungerer, når det er allermest påkrævet. Dette gælder også vores sortiment i fodtøj. Hvad enten det drejer sig om sandaler til sommerferien herhjemme eller alpinstøvler til bestigning af Aconcagua, fører vi kun udstyr, der materiale- og designmæssigt lever op til vores og vores kunders høje krav til holdbarhed, komfort og funktionalitet.

På denne side kan du få råd og vejledning til at vælge det rigtige fodtøj – ligesom du kan, hvis du kommer ned i en af Friluftslands butikker og snakker med vores dygtige medarbejdere.

Læs mere om fodtøj i vores tema-serier på bloggen

Fodtøjstema:

Den grundlæggende friluftsgarderobe:

Se også alle blogindlæg tagget med ordet “fodtøj”

 

Gode læderstøvler, gode sokker, godt selskab - god vandretur!
Gode læderstøvler, gode sokker, godt selskab – god vandretur!