Rygsække til rejser

Hvornår skal man bruge en rejserygsæk frem for en vandrerygsæk?

Hvis man skal ud at backpacke, “rejse med rygsæk”, så lad vandrerygsækken blive hjemme – rejserygsækkene er sagen! Alt for mange køber en vandrerygsæk og betaler dermed for en række detaljer og avancerede bæresystemer, som ikke rigtig bliver brugt. Fordelene ved en rejserygsæk er:

  • Bæresystemet. Relativt simpelt bæresystem, der kan gemmes væk, når du ikke har brug for det.
  • Flysikker. Rejserygsække har færre remme og spænder der er udsatte på transportbånd mv.
  • Nem adgang. Rejserygsække har en stor åbning og kan pakkes stort set som en kuffert.

Herunder kan du læse mere i vores lille miniguide til rejserygsække.

Guide til rejserygsække

Med en rejserygsæk får du stadig et OK bæresystem, men det kan pakkes væk når det (90% af tiden) ikke skal bruges. Dvs. man kan bære rygsækken komfortabelt på vejen til det lille hotel i udkanten af landsbyen, men ikke 8 timer i træk op ad et bjerg.

Detaljerne er udtænkt til rejsebrug – ikke fjeldbrug. En rejserygsæk giver f.eks. nem adgang til dine ting, og har ofte praktiske organizers indbygget. Man slipper for myriader af udvendige kompressions- og påspændingsremme, hvilket er perfekt i lufthavnen, når rygsækken skal af og på minibusser, osv.

Inden for kategorien rejserygsække er der nogle få klassiske underopdelinger:

Duffeltaske på rejsen

En meget simpel taske med et par skulderstropper. Der er ofte kun et enkelt hovedrum og meget få detaljer. Bærekomforten er OK, men ikke behagelig over længere distancer. Er ofte meget robuste og foretrækkes af ‘erfarne rejsende’. Duffelbags er desuden ikke særligt tunge, så du kan bruge de 20 kg, flyselskabet tillader, på din bagage i stedet for din taske. Og så er de tit billigere end rygsække og tasker med mere avancerede bæresystemer. Oplagt hvis man ønsker en simpel, robust og prisstærk taske til alle typer rejser overalt i verden, og ikke skal bære sit udstyr på ryggen over lange afstande. Et godt eksempel er Base Camp Duffel fra The North Face.

Rejserygsæk

Kan være både simpel og meget avanceret med et væld af smarte rejsespecifikke detaljer, flere rum, aftagelig dagtursrygsæk, organizers, osv. Bæresystemet kan klikkes af og lynes væk, og er ofte godt nok til at bære rygsækken over længere tid. Rejserygsækken er et alternativ til vandrerygsækken for den rejsende, der skal bære tasken en del på ryggen, men stadig ikke skal ud på lange treks i vanskeligt terræn.

Rejserygsæk med hjul

Samme som ovenstående, men med hjul, så den kan trilles når underlaget byder det. De er ofte en del tungere end deres hjul-løse fætre, hvilket gør dem mindre behagelige at bære over længere tid, og udgør en del af vægten i lufthavnen. Rejserygsække med hjul er et fantastisk alternativ til rullekufferten hvis man rejser komfortabelt det meste af tiden, men stadig får brug for at bære tasken på ryggen en gang imellem.

Vandrerygsæk

Skal man på en lang backpackertur eller anden type rejse, hvor man med en vis sandsynlighed kommer ud på længere, strabadserende treks på veje og stier af varierende kvalitet, er en god vandrerygsæk stadig det bedste bud. Man skal bare være opmærksom på at de typisk er lidt mere besværlige at pakke, lidt dyrere, og helst skal pakkes ned i en cargo bag i lufthavnen. Til gengæld får man suveræn bærekomfort næsten uanset terrænet.

Rygsække i Webshoppen

Læs også