Sovegrej dækker over alt man skal bruge når man overnatter i det fri. Uanset om det er i shelter eller i telt langt væk fra civilisationen, er liggeunderlag og sovepose de suverænt vigtigste komponenter, men der findes også mange småting som forsøder livet i lejren.

Sovepose

Soveposer fås i mange former, farver og kvaliteter. Som hovedregel kan de opdeles efter om de er isolerede med dun eller fiber. Soveposer med dunfyld er generelt lettere, mere komprimerbare, ånder bedre og holder længere med den rette pleje. Soveposer med fiberisolering vil derimod ofte være billigere, tåler fugt bedre, og er lettere at vedligeholde.

Liggeunderlag

Udover at sikre en vis grad af liggekomfort, er den vigtigste egenskab ved liggeunderlaget, at det isolerer godt mod kulde fra jorden. Det gælder uanset hvornår på året du sover ude, men er helt afgørende hvis du tager på tur i ydersæsonerne – sent i efteråret, om vinteren og i det tidlige forår, hvor jorden stadig kan gemme på frost.

Telt

Telte findes i utallige varianter – fra solotelte til telte der kan rumme helt op til 10+ personer, i form af kuppel, tunnel eller klassisk A-frame, afhængig af pløkker eller helt fritstående, og af materialer af forskellig slidstyrke og vægt. Kort sagt, findes der telte til enhver type tur.

Hængekøje

Hængekøjer har eksisteret i årtusinder, og når det kommer til graden af komfort for senge i det fri, er en godt opsat og veludstyret hængekøje svær at hamle op med! Når du først har fået styr på “the basics”, går det ganske hurtigt og nemt at sætte hængekøjen op. Så er du klar til at blive vugget i søvn til en komfortabel nat under stjernerne.