Udstyrsguide

Mystery Ranch | Nyt vandrerygsæk-mærke i Friluftsland (2020)

"Built on a heritage of function, comfort, quality, and durability" 

Amerikanske Mystery Ranch har fremstillet rygsække siden år 2000, men historien går egentlig helt tilbage til 1978, hvor ejerne Dana Gleason og Renee Sippel-Baker begyndte at arbejde sammen. I 1985 grundlagde de sammen Dana Design; et ikonisk rygsæk-mærke, der satte nye standarder for bærekomfort og vægtoverførsels-teknologier...

Find dine nye klatresko

Markeds bedste udvalg af klatresko

Friluftsland har Danmarks bedste udvalg af klatresko fra etablerede kvalitetsmærker. Hos os finder du klatresko til begynderen, den let øvede og eksperten, og til både bouldering, sportsklatring og tradklatring på alle niveauer. Læs mere om de forskellige mærker vi fører i artiklen herunder.
Se vores udvalg af klatresko i...

Vælg den rigtige dagtursrygsæk

Guide til valg af dagtursrygsæk

Dagstursrygsække dækker rygsække mellem ca. 10 og 40 liter, der er beregnet til en bred vifte af udendørsaktiviteter – typisk med vandring som den primært tiltænkte aktivitet. De er ofte lette, praktiske og helt geniale til de lange gåture herhjemme, på rejsen eller hytte-til-hytte-tur i Norge eller på Caminoen, når man ikke...

Vælg den rigtige rejserygsæk

Guide til valg af rejsetaske

Den rigtige rejsetaske kan gøre det lettere og mere overskueligt at hoppe på flyet eller pakke bilen mod det næste eventyr. Der er flere forskellige muligheder - lige fra den simple duffelbag, over den detaljerige rejserygsæk til den praktiske rullekuffert.

Vælg den rigtige vandrerygsæk

Guide til valg af vandrerygsæk

Vandrerygsækken har afgørende betydning for, om det føles komfortabelt eller ej at bære mange kilo på ryggen. Selvom man også kommer langt med form og træning, er den rigtige vandrerygsæk derfor første skridt på vejen til en vellykket tur med tung oppakning.Vi guider til at vælge den rigtige rygsæk.
Find din nye...

Vælg de rigtige vandrestøvler

Guide til valg af vandrestøvler

At vælge vandrestøvler er ikke SÅ svært som nogen vil gøre det til, men det kan betale sig at give sig god tid til at finde de rigtige vandrestøvler. Der er mange ting, du kan overveje i forhold støtte, stivhed, vægt og materialer, m.fl.
Find vandrestøvler til mænd og kvinder i webshoppen

Vælg de rigtige vandresko

Guide til valg af vandresko

Der findes idag vandresko i et utal af variationer: I den ene ende har vi superlette typer, der nærmest fremstår som løbesko, og i den anden, kraftige fuldlæder versioner, der klarer ubeskriveligt meget slid! Hvilke er så rigtige for dig? Læs med i guiden herunder!


Find din nye vandrerygsæk

Markedets bedste udvalg af vandrerygsække

Friluftsland har Danmarks muligvis bedste udvalg af vandrerygsække fra etablerede kvalitetsmærker. Du finder vandrerygsække af alle slags, ligefra de mindre, ultra-lette rygsække til de større og mere robuste slidereLæs mere om, hvad der gør vores vandrerygsække så gode, i artiklen herunder.
Find din nye vandrerygsæk i webshoppen

Find din nye skaljakke

Markedets bedste udvalg af skaljakker

Friluftsland har givetvis Danmarks bedste udvalg af skaljakker fra etablerede kvalitetsmærker. Du finder mange typer af skaljakker, ligefra den simple og ultra-lette skaljakke til de hårdføre og multi-funktionelle af slagsen.Læs mere om, hvad der gør vores skaljakker så gode, i artiklen herunder.
Find vandtætte jakker til mænd og...

Vælg den rigtige sovepose

Guide til valg af sovepose

Når man skal købe en sovepose, er der mange ting at tage stilling til: Skal fyldet være dun eller fiber? Hvad skal den bruges til (hvor varm skal den være)? Hvor vigtig er en lav vægt og et lille pakvolumen? Hvor mange penge vil man investere?
Se vores udvalg af soveposer i...

Vælg det rigtige liggeunderlag

Guide til valg af det rigtige liggeunderlag

Et liggeunderlag er obligatorisk for alle, som skal sove i sovepose udendørs. Uanset hvor tyk og varm din sovepose er, trykker din kropsvægt den flad mod jorden, hvilket giver nul isolation mod jorden. Et liggeunderlag isolerer mod varmetab til jorden, beskytter soveposen og giver liggekomfort.
Se vores udvalg af liggeunderlag i...

Vintertur i Danmark – de vigtigste opdateringer af sommerudstyret

Billede: Shelterplads på Skjoldungestien mellem Hvalsø og RoskildeDet er vores erfaring, at rigtig mange går og drømmer om at give sig i kast med at komme på tur i vinterhalvåret - og det kan vi godt forstå. Vinteren er nemlig en forunderlig tid for friluftsentusaister. Der er noget helt særligt ved den søvnige, stille skov...

Find dine nye vandresko

Markedets bedste udvalg af vandresko

Friluftsland har vel nok Danmarks bedste udvalg i fodtøj til aktive folk. Du finder både vandresko, trailrunningsko, rejsesko, og fritidssko - alle af tårnhøj kvalitet og med pasform og finish man ikke finder i "almindeligt fodtøj".

Læs mere om, hvad der gør vore sko og vandresko så gode, i artiklen...

Vælg den rigtige skaljakke

Guide til valg af skaljakke (og -bukser)

Skaljakker og -bukser samt regnjakker og -bukser betegnes alle på engelsk som hardshells. Der findes hardshells i stort set alle former, farver og kvaliteter og med et varierende prisleje fra de billigste og simple varianter på 500 kr hele vejen op til de dyreste skaljakker eller -bukser til over...

Find dine nye vandrestøvler

Markedets bedste udvalg af vandrestøvler

Friluftsland har muligvis Danmarks bedste udvalg i vandrestøvler fra veletablerede kvalitetsmærker. Du finder vandrestøvler til både mænd og kvinder, der fungerer til alverdens terræn og forskellige typer af ture.Læs mere om, hvad der gør vores vandrestøvler så gode, i artiklen herunder.

Derfor er dun et bæredygtigt valg

Derfor er dun et bæredygtigt valg

Dunjakker- og sovepose har i årtier været elsket af friluftsentusiaster for deres imponerende isoleringsevne,  lave vægt,  komprimerbarhed og - ikke mindst - lange levetid. Dun har mange fordele, også set udfra et bæredygtighedsperspekt. Dem gennemgår vi i indlægget her.
Se vores udvalg af dunjakker til mænd og kvinder i webshoppen

5 gode grunde til at bruge uld i vinterhalvåret

I Friluftsland elsker vi uld! Uld er ganske enkelt et fantastisk materiale, og især som det inderste lag direkte på kroppen er det helt forrygende behageligt og funktionelt. Uld har haft ry for at klø og kradse, men det er efterhånden gået op for rigtig mange, at de fine uldtyper og -kvaliteter, f.eks. merino, hverken klør eller...