Guide til valg af vinterstøvler

Der er masser af ting, der kan gøre vinteren lang, kold og trist, men der er ingen grund til at våde og kolde tæer skal være en af dem! Med et par gode vinterstøvler er du godt pakket ind og slipper for at bekymre dig om sjap og kulde. Der findes forskellige typer vinterstøvler, og det gælder selvfølgelig om at finde en, der passer til ens behov. 

I denne guide får du en kort beskrivelse af nogle forskellige typer vinterstøvler.


Se vores udvalg af vinterstøvler i webshoppen

.
Se alle vinterstøvler i webshoppen 


De virkelig varme vinterstøvler. Til streng kulde.

Skal du højt mod nord – til Grønland, Nordsverige, Norge eller andre steder hvor -10, -20 og -30 grader ikke er unormalt – har du brug for virkeligt varmt fodtøj. Vinterstøvlerne i denne kategori, er typisk bygget op med en vandtæt fod i gummi og med højt skaft i læder. Der er for det meste en meget kraftig, udtagelig inderstøvle i uld, fleece, fiber, filt eller lignende. På grund af den kraftige isolering, er støvlerne også ret klodsede, hvorfor de ikke er specielt velegnede til at gå langt med.

Meget varm vinterstøvle.
Meget varm vinterstøvle.

De lidt mindre varme. Til en kold vinter i Danmark.

Det bliver sjældent meget koldt i Danmark, til gengæld er det ofte vådt. Der findes også mindre voldsomt isolerede udgaver af de virkeligt varme støvler, som passer fint til en dansk vinter for de mere kuldskære personer. De fleste af de producenter, der primært har skabt sig et navn på at lave vandrestøvler og andet mere teknisk fodtøj, laver også mere hverdagsorienterede og moderigtige vinterstøvler. Et par hverdagsstøvler fra en producent, der normalt laver mere teknisk fodtøj, ser ikke bare godt ud, der er typisk også fuldstændig styr på funktionaliteten i form af f.eks. vandtætte membraner, stærkt vandafvisende læder, god isolerende mellemsål, snetætte lukninger, osv.

Vandrestøvler og –sko. Alsidige og behagelige.

For rigtig mange vil kombinationen af en let vandrestøvle og en kraftig uldsok give tilstrækkeligt med varme og vandtæthed til de relativt milde danske vintre. Er man den aktive type, der pendler til job på cyklen, eller bare lidt varmblodig, er denne type vinterstøvle ideel. Så har man også en god støvle eller sko resten af året – f.eks. til de lange gåture i skoven, eller fjeldturen, hvis man vælger en lidt kraftigere model.

Det er en god ide at vælge både vandresko og -støvler med GORE-TEX, da man er garanteret 100% vandtæthed og en udmærket åndbarhed. Vælger man en fuldlæder vandrestøvle, kan man med lidt pleje opnå fin vandtæthed, men de er ofte lidt mere stive og klodsede i hverdagen – lidt som at køre i en Jeep i byen!

Husk desuden, at sko kun yder beskyttelse op til anklen. Træder man i en dyb snedrive eller god omgang sjap, eller cykler man langt i kraftig regn, er det forholdsvist nemt at få våde sokker, på trods af at skoen er vandtæt.


Se vores udvalg af vinterstøvler i webshoppen

.
Se alle vinterstøvler i webshoppen