Guide til valg af vinterjakke

Når kulden nærmer sig, og du ikke gider at gå frysende gennem vinteren, er det tid til at beslutte sig for hvilken ny, varm jakke du har brug for. Vi har et bredt udvalg i dun- og fiberjakker, der spænder fra ultralet til ultraslidstærk. Få vejledning til at vælge den varmeste vinterjakke eller den der passer bedst til dine behov.


Se vores udvalg af vinterjakker til mænd og kvinder i webshoppen
.
Se uldundertøj til mænd i webshoppen

Se uldundertøj til mænd i webshoppen


Varm og vandtæt

Ideelle til en våd, råkold dansk vinter, forfrosne skiløbere og generelt til folk der vil have en VARM allround jakke. Med det vandtætte ydre er det ligemeget, om det sner eller regner, og et varmt for i enten fiber eller dun sikrer dig en varm oplevelse.

Se efter:

  • vinterjakker med vandtætte lag, f.eks. GORE-TEX, DryVent, FUTURELIGHT, osv.

Varm og superlet

Perfekt til turfolket – den ekstra varme i lejren, på isklatrebelay’et, vinterfjeldturen, osv. Vejer meget lidt, kan pakkes sammen til ingenting og er typisk vindtæt. Ofte beregnet som et mellemlag under en skaljakke eller softshell.

Det er dog ikke kun friluftsentusiaster der har fået øjnene op for disse superlette jakker for på de tørre, men kolde dage føles det helt fantastisk at tage en jakke på der vejer under et halvt kilo og stadig kunne holde varmen.

Fyldet er dun eller fiber, der hver har deres fordele og ulemper. Dun er varmest, fylder mindst i sammenpakket stand og har gode temperaturregulerende egenskaber. Fiberfyld haler langsomt ind på dunfyld, men har ellers sine store fordele i at det varmer selvom det er blevet vådt, nemt kan vaskes i maskinen og er billigere.

Se efter:

  • vinterjakker med dun (desto højere fyldvægt, jo lettere/mere komprimerbar) eller fiberisolering, som f.eks. Coreloft, Polartec

Varm og vindtæt

Varmt, dun- eller fiberfyldt beklædning der gør sig bedst i tørt og koldt vejr.  Både i plusgrader, men i særdeleshed i frost. Jakkerne er fantastiske til at holde sne og vind ude, men er ikke så glade for regn. Fravalget af vandtætte membraner, giver til gengæld jakkerne en god åndbarhed og et blødere, mindre stift ydermateriale.

Se efter:

  • vinterjakker med ‘100 % vindtæt’ i detaljebeskrivelsen på produktsiden

The North Face

Webshoppen til Herre

Webshoppen til Dame

Plejeprodukter i webshoppen:

Læs også

[/ezcol_1third_end]

Indholdsoversigt