Friluftsland har Danmarks bedste udvalg af vandrerygsække fra etablerede kvalitetsmærker. Du finder vandrerygsække af alle slags, lige fra de mindre, ultra-lette rygsække til de større og mere robuste slidere. Læs mere om, hvad der gør vores vandrerygsække så gode og hvordan du vælger den helt rigtige vandrerygsæk, i artiklen herunder.

Når du skal på udkig efter en ny vandrerygsæk, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig inden, du køber. Først og fremmest handler det om at finde ud af, hvilket behov vandrerygsækken skal opfylde. For det andet er det vigtigt at vide lidt om vandrerygsækkens funktioner og justeringsmuligheder. 


Find din nye vandrerygsæk i webshoppen

.

Se alle store vandrerygsække i webshoppen

Se alle små vandrerygsække i webshoppen


Hvilken vandrerygsæk er den rigtige til mig?

Det er ikke så svært at vælge den rigtige vandrerygsæk, som nogle gør det til, men der er nogle vigtige overvejelser man bør gøre sig. I sidste ende handler det om, at rygsækken passer dig godt og har den størrelse og de funktioner, du har brug for på din tur. 

Hvor stor rygsækken skal være, afhænger af, hvad den skal bruges til. Til weekendturen er en vandrerygsæk på mellem 30 og 50 liter alt rigeligt, mens en flerdagestur på op til 14 dage med telt og mad kræver en rygsæk på minimum 60 liter. En lille vandrerygsæk på omkring 20 liter vil derimod være fin til dagsture. Valget af rygsæk afhænger derfor af, hvad den primært skal bruges til. 

Når den rigtige størrelse rygsæk er på plads, skal du gøre dig tanker om bæresystem og finjustering. Når det er i orden, vil du nemlig blive overrasket over, hvor behageligt selv tunge læs kan bæres. Den vandrerygsæk der passer til dig, skal nemlig skåne ryg, skuldre og nakke, selvom oppakningen er tung. Ved valg af vandrerygsæk handler det derfor om at finde det rigtige bæresystem og lære den korrekte indstilling af rygsækken at kende.

På bloggen kan du læse meget mere om, hvor stor rygsækken skal være, hvordan du indstiller den og blive klogere på nogle af de vigtigste overvejelser, når du skal have ny vandrerygsæk

Guide: Vælg den rigtige vandrerygsæk

Verdens bedste bærekomfort

Bæresystemerne på moderne vandrerygsække er så teknisk veludførte, at det ikke længere behøver at være ukomfortabelt at vandre lange dagsetaper flere dage i træk, selvom der er godt med læs på ryggen.

Vores udvalg af vandrerygsække består udelukkende af rygsække fra etablerede kvalitetsmærker, med velsiddende hoftebælter, komfortable skulderstropper med god polstring og ventilerede rygstykker i kombination med en kraftig ramme, der afstiver og giver en god vægtfordeling.

Alt sammen er med til at give den fremragende bærekomfort, der kendetegner en fuldblods vandrerygsæk. Rygsække og bæresystemer er selvfølgelig ikke “one size fits all”, og derfor er de fleste af vores vandrerygsække fuldt justerbare, så de kan tilpasses den enkeltes kropsbygning og præferencer.

Langtidsholdbare materialer og robust konstruktion

En vandrerygsæk er en investering, der helst skal holde i mange år frem – hvis ikke den næste generation med! I Friluftsland går vi op kvalitet, der holder på den lange bane, og det kommer også til udtryk i vores udvalg af vandrerygsække.

Vores producenter af vandrerygsække benytter slidstærke materialer, der er skabt til at holde til mange års hård brug, ligesom der går meget arbejde og ekspertise ind i at skabe en robust konstruktion, der øger bærekomforten, stabiliteten og holdbarheden.

Selv de rygsække, der udmærker sig ved ultra-lav vægt og tynde superletvægtsmaterialer, har ofte en robust konstruktion, der gør, at de stadig kan holde i mange sæsoner frem – med den rigtige omsorg.


Find vandrerygsække fra svenske Fjällräven

.

Se vandrerygsække fra Fjällräven i webshoppen


Innovativt design, funktionelle detaljer og bæredygtige materialer

Konkurrencen om at skabe markedets bedste vandrerygsække er benhård, og det er en af årsagerne til, at vi bliver ved med at se nye funktioner, detaljer og design. 

Friluftsland følger de nye trends tæt og udvælger nøje de rygsække, der lever op til vores strenge krav til kvalitet og holdbarhed. 

En rigtig spændende udvikling er, at vores producenter i høj grad er begyndt at tænke bæredygtighed ind i produktionen. Det betyder at genanvende materialer, langtidsholdbare designløsninger og mulighed for at reparere udsatte komponenter kommer mere og mere i fokus. 

Det har hidtil været en udfordring at benytte genanvendte materialer i vandrerygsække, der bliver udsat for hårde forhold og masser af slid, men nye teknologier har banet vejen for denne positive udvikling, og det glæder os, at vi i højere og højere grad kan føre kvalitets-vandrerygsække, hvor der også er taget ekstra hensyn til klimaet og miljøet.

En vandrerygsæk til hver en tur og hvert et behov

Friluftsland har et bredt udvalg af vandrerygsække i forskellige størrelser til stort set alle slags friluftsture, uanset terræn, længde og type af tur.

I den ene ende har vi de ultra-lette rygsække, der er helt skraldet for overflødige funktioner. Her er vægten og det simple, essentielle design i højsædet, så rygsækken kan gå hånd i hånd med din egen minimalistiske oppakning. I den anden ende har vi de robuste – og ofte større – rygsække, der har et stærkere og mere støttende bæresystem, flere oppakningsmuligheder og mere fleksibilitet ift. forskellige typer af ture – så du f.eks. kan bære den ekstra luksus, du vælger at tage med på tur, komfortabelt på ryggen.

Vi har fuldblods vandrerygsække fra 40 liter og op mod 100 liter fra mange forskellige mærker. Den bedste måde at tjekke dem ud på er ved at komme forbi en af butikkerne, men du kan også læne dig op afde detaljerede produktbeskrivelser i webshoppen eller vores guide-artikler her på bloggen. Vi har selvfølgelig også små vandrerygsække under 40 liter til dagsturene. 


Find vandrerygsække fra amerikanske Osprey i webshoppen

.

Se vandrerygsække fra Osprey i webshoppen


Pak vandrerygsækken korrekt for øget komfort

Vi går meget op i, at vores kunder finder den bedste vandrerygsæk, der passer til deres behov. Den rigtige rygsæk øger komforten, selv når der bæres tunge læs. Men en anden vigtig faktor for øget bærekomfort er også, hvordan vandrerygsækken pakkes. Vægtfordelingen i rygsækken har nemlig stor betydning for, hvordan det føles at have mange kilo på ryggen.

Pakke vandrerygsæk
Illustrationen her viser, hvordan rygsækken optimalt skal pakkes: 1. Lette ting (der først skal bruges i lejren) pakkes i bunden. 2. Mellemtunge ting kan også pakkes i bunden over de lette ting. 3. Tunge ting pakkes i midten af rygsækken så tæt på ryggen som muligt. 4. Lette og mellemtunge ting, der er gode at have nem adgang til pakkes øverst.

I samme ombæring er det en fordel at organisere indholdet i vandrerygsækken, så det er nemt at få adgang til. Hvordan du pakker vandrerygsækken og organiserer indholdet, kan du læse meget mere om her på bloggen.

Guide: Sådan pakker du din vandrerygsæk

 


Andre relevante produkter i webshoppen:

Læs også på bloggen:

Indholdsoversigt