Markedets bedste udvalg af vandresko

Friluftsland har vel nok Danmarks bedste udvalg i fodtøj til aktive folk. Du finder både vandresko, trailrunningsko, rejsesko, og fritidssko – alle af tårnhøj kvalitet og med pasform og finish man ikke finder i “almindeligt fodtøj”.

Læs mere om, hvad der gør vore sko og vandresko så gode, i artiklen herunder.

Find vandresko til kvinder i webshoppen
Find vandresko til mænd i webshoppen 


Made in Europe

Læder til vandresko klargøres

Mange af vores producenter har stadig produktion i europæiske lande. Det inkluderer Tyskland, Italien, Bulgarien, med flere. Det er ikke i sig selv bedre end produktion i Østen, men i tilfældet med vores producenter, betyder det ekstra godt håndværk og ekspertise.

Mange af verdens bedste producenter af vandresko- og støvler, befinder sig i områderne/landene op mod Alperne, hvor de i over 100 år har oparbejdet erfaring og ekspertise, som ikke overgås andre steder på kloden.

Det giver vandreskoene bedre læste og dermed bedre pasform, superb finish, øje for detaljen, miljømæssige gevinster, osv. 

Vores vandresko og miljøet

Vegetabilsk garvet læder

Du kan gøre miljøet en ekstra tjeneste, ved at vælge nogle af vores vandresko. Som nævnt foregår produktionen ofte i Europa, hvilket medfører flere positive ting:

  • Mindre transportafstand giver mindre forurening og CO2 udledning.
  • Håndtering af kemikalier, affald og spildevand er underlagt strengere EU miljøregler.
  • Mulighed for læder der garves uden brug af krom, hvilket reducerer både forurening og potentielle allergiske reaktioner hos kunder.

 

 


Vandresko til kvinder i webshoppen

 
Find vandresko til kvinder i webshoppen


Pasform og læste

En god pasform er alfa/omega i fodtøj. Sidder skoen dårligt, risikerer man vabler og så er den ferie der skulle byde på afslapning, flotte udsigter og rekreation, pludselig reduceret til et smertehelvede.

At skabe en god pasform i et stykke fodtøj er bestemt ikke nogen let sag – slet ikke i kraftigt fodtøj som vandresko. Med blødere fodtøj som løbesko og fritidssko, er materialerne ofte meget eftergivende, så sidder de ikke helt perfekt, gør det ikke så meget men, sidder fodtøj med kraftigt læder og en god, stiv hælkappe forkert, er der kontakt afregning med skarvemærker og/eller vabler.

Hemmeligheden bag en god pasform ligger i den læste der er brugt til at forme skoen. Det er kort sagt en model af en fod, omkring hvilken, skoen er opbygget. Der ligger meget arbejde bag at forme en læst så godt at den passer mange forskellige “almindelige” fødder. Det kræver i den grad sit håndværk og årelang erfaring.

Her kan du se, hvordan tyske Hanwag arbejde med deres læste:


 


Vandresko giver den rigtige støtte til de lange ture

På en vandretur udsættes foden for mange timers belastning og for at mindske risikoen for overbelastningsskader er det vigtigt, at fodtøjet yder foden den korrekte støtte. I vandresko er støtte groft sagt lig med sålens stivhed. Er en sål meget stiv, taler man om høj grad af støtte. Jo længere du skal gå og jo større vægt du skal bære, jo mere støtte har du brug for. Sålerne er stivet af via en tynd bindsål eller TPU plast-plade, så du får du stadig god støddæmpning via skoens mellemsål.

For folk der ikke er vant til fornemmelsen, vil en støttende/stiv sål måske føles lidt underlig og restriktiv, men man vænner sig snart til det. Til gengæld høster man frugterne i form af mindre trætte fødder ved dagens/ugens afslutning, da en del af det flex og arbejde fodens muskler normalt står for, nu til dels er overtaget af den støttende sål.


Vandresko til mænd i webshoppen

 
Find vandresko til mænd i webshoppen


Hvilke vandresko er de rigtige til mig?

Der findes i dag vandresko i et utal af variationer: I den ene ende har vi superlette typer, der nærmest fremstår som løbesko, og i den anden, kraftige fuldlæder versioner, der klarer ubeskriveligt meget slid! Hvilke er så rigtige for dig? Det kan vi hjælpe dig me di vores butikker eller her på Bloggen via vores guide “Vælg de rigtige vandresko”.

Guide: Vælg de rigtige vandresko


 


Andre relevante produkter i webshoppen:

Læs også på bloggen:

 

Indholdsoversigt