Find dine nye vandrestøvler

Markedets bedste udvalg af vandrestøvler

Friluftsland har muligvis Danmarks bedste udvalg i vandrestøvler fra veletablerede kvalitetsmærker. Du finder vandrestøvler til både mænd og kvinder, der fungerer til alverdens terræn og forskellige typer af ture.

Læs mere om, hvad der gør vores vandrestøvler så gode, i artiklen herunder.

Find vandrestøvler til mænd i webshoppen
Find vandrestøvler til kvinder i webshoppen


Fremstillet i Europa

Læder til vandresko klargøres

En del af vores producenter fremstiller stadig deres vandrestøvler i europæiske lande, f.eks. Italien, Tyskland, Bulgarien, m.fl. Europæisk produktion er i sig selv ikke bedre end produktion i Østen, men i tilfældet med vores producenter, betyder det håndværk og ekspertise af en særlig høj kvalitet.

Mange af verdens dygtigste producenter af vandresko- og støvler, befinder sig i landene grænsende op mod Alperne, hvor de i over et århundrede har erhvervet sig en uforlignelig erfaring og ekspertise, som ikke overgås slås af nogle andre på jorden.

Mangeårigt know-how og nøgternt håndværk giver vandrestøvlerne en bedre pasform, et unikt finish og øje for detaljen, miljømæssige gevinster, og en lang række andre fordele.

Vores vandrestøvler og miljøet

Vegetabilsk garvet læder

Når du vælger en vandrestøvle fra Friluftsland, er du med til at vise hensyn til miljøet. Som nævnt foregår produktionen ofte i Europa, hvilket medfører flere positive ting:

  • Mindre transportafstand giver mindre forurening og CO2 udledning.
  • Håndtering af kemikalier, affald og spildevand er diktereret af strengere EU miljøregler.
  • Mulighed for læder der garves uden brug af krom, hvilket reducerer både forurening og potentielle allergiske reaktioner hos kunder.

 


Vandrestøvler til kvinder i webshoppen

 
Find vandrestøvler til kvinder i webshoppen


Pasform og læste

En god pasform er noget af det allervigtigste ved fodtøj. Sidder skoen ringe på foden, risikerer man at få vabler og så er den tur der skulle byde på eventyr, panorama-udsigter og rekreation, pludselig reduceret til et regulært smertehelvede.

At skabe en god pasform i et stykke fodtøj er ikke nemt - særligt ikke i kraftigt fodtøj som vandrestøvler. Med blødere fodtøj som løbesko og fritidssko, er materialerne ofte meget eftergivende, så selvom de ikke sidder helt perfekt, gør det ikke så meget. Med vandrestøvler i kraftigt læder og en god, stiv hælkappe forkert, er der kontant afregning med skarvemærker og/eller vabler, hvis ikke pasformen er i orden.

Hemmeligheden bag en god pasform ligger i den læste der er brugt til at forme støvlen. En læste er en model af en fod, omkring hvilken, skoen er opbygget. Der kræver en del arbejde og erfaring at forme en læste så godt, at den passer til så mange forskellige "almindelige" fødder som muligt. Det kræver i den grad sit håndværk og årelang erfaring.

I videoen herunder kan du se, hvordan tyske Hanwag arbejder med deres læste:


 


Vandrestøvler giver den rigtige støtte til de lange ture

På en vandretur udsættes foden for mange timers belastning og for at mindske risikoen for skader er det vigtigt, at vandrestøvlerne yder foden den korrekte støtte, der passer til oppakningen, terrænnet og ens personlige behov. I grove træk, er vandrestøvlens støtte lig med sålens stivhed. En meget stiv stål vidner om en høj grad af støtte. Jo længere du skal gå og jo større vægt du skal bære, jo mere støtte har du brug for. Sålerne er stivet af via en tynd bindsål eller TPU plast-plade, så du får du stadig god støddæmpning via skoens mellemsål.

For dem, der ikke er vant til fornemmelsen, vil en stiv sål måske føles lidt underlig og restriktiv, men så snart man vænner sig til det, høster man frugterne i form af mindre trætte fødder ved dagens/ugens afslutning. Årsagen er, at en del af det flex og arbejde fodens muskler normalt står for, nu til dels er overtaget af den støttende sål.


Vandresko til mænd i webshoppen

Find vandresko til mænd i webshoppen


Hvilke vandrestøvler er de rigtige til mig?

Der findes i dag vandrestøvler i et utal af variationer: I den ene ende har vi de bløde og lette støvler, der ofte har en formidabel åndbarhed, og i den anden, kraftige fuldlæder versioner, der giver mere beskyttelse og klarer ubeskriveligt meget slid!

Hvilke er så rigtige for dig?

Det kan vi hjælpe dig med i vores butikker, hvor du får personlig hjælp fra vores erfarne medarbejdere og kan prøve støvlerne af på en terræn-bane med sten og hældning, eller her på Bloggen via vores guide "Vælg de rigtige vandresko".

Guide: Vælg de rigtige vandrestøvler


Andre relevante produkter i webshoppen:

Læs også