Vildmark og/eller teknik?

I Friluftsland har vi forskellige typer friluftsmennesker - både blandt kunder og os selv. Nogle tager ud i naturen for at komme så langt væk fra civilisation og teknologi som muligt, mens andre synes det er fantastisk at tage mere og mere teknologi med sig!

Den sidste gruppe ynder at dokumentere, måle og veje alt muligt - både omkring dem og sig selv: Puls, antal tilbagelagte kilometer, markere GPS waypoints, filme eller fotografere hele vejen op ad bjerget, dele billeder med vennerne derhjemme, osv.

Der er godt nyt til dem, idet der kommer mere og mere af den slags isenkram. Ved den nyligt overståede CES forbruger elektronik messe i Las Vegas, var det i høj grad 'Wearable tech', dvs. teknologi man har på, der var en af de hotte trends.  Der er i høj grad smartwatches der bærer bølgen, men der findes også produkter der er rettet mod friluftslivet og sportens verden. F.eks. sokker der måler din skridtafvikling, handsker der måler kast og sving, armbånd der sender fitness data til din smartphone, skihjelme og solbriller med indbygget musik, skibriller med indbygget display, osv.

Noget af det ovenstående er ren fremtidsmusik, mens andet kan købes idag og ikke mindst i Friluftslands webshop:

- PowerPacks (batterier til opladning af gadgets)
- Pandelamper (inkl. den med lys-sensor)
- GoPro still/videokamera
- Handpresso Hybrid (mobil espresso maskine)
- Brunton Hydrogen reactor - kommer til foråret i Friluftsland!

Hvad mener du? Er det fint med alt elektronikken på turene i det fri, eller skal man mest lade civilisationens goder blive derhjemme?