Efter at have arbejdet et halvt år på et børnehjem i Masai-landsbyen Lengasti tilbage i 2013, kom Charlie Uldahl Christensen hjem med en mission: Han havde oplevet hvordan byens vandforsyning nærmest var ikke-eksisterende og set de konsekvenser, det havde for befolkningen, så da han drog hjem, var det med et løfte om at forsøge at gøre hvad han kunne for at forbedre byens vandforsyning.

Det blev til konceptet “Walking for Water”, der er tænkt som en platform for en særlig type velgørenhedsprojekter, der har til formål at skaffe rent drikkevand til egne af verden, hvor det er en mangelvare: I Charlies eget tilfælde vil han i løbet af 2½ år gå hele vejen fra Danmark til Tanzania til fods, i håb om at skaffe opmærksomhed omkring drikkevandsproblemet og skaffe støttepenge nok til at kunne holde sit løfte og forsyne Lengasti med et fungerende drikkevandsystem. “Walking for Water” er – udover mottoet for Charlies egen tur – en platform, andre med lignende ønske om at gøre en forskel et sted i verden kan benytte. Kravene til en lignende “filantropisk pilgrimsfærd” under “Walking for Water”-konceptet er, at man transporterer sig selv til fods, og at de støttepenge, man eventuelt skaffer, går til at skaffe rent drikkevand til dem, der mangler det.

Du kan læse mere om konceptet på www.walkingforwater.dk og du kan følge Charlies tur ned gennem Europa og Afrika på projektets facebookside.