Klatresko til kvinder

Her finder du et stort udvalg af dameklatresko til klippeklatring, bouldering, klatrevægge, etc. Vi har klatresko for begynderen, experten og gode allroundmodeller, der kan lidt af hvert.
Klatresko til kvinder
Her finder du et stort udvalg af dameklatresko til klippeklatring, bouldering, klatrevægge, etc. Vi har klatresko for begynderen, experten og gode allroundmodeller, der kan lidt af hvert.

Velsiddende klatresko er et af de vigtigste udstyr til vertikal sport. Hos os finder du et farverigt udvalg af klatresko til forskellige sværhedsgrader og anvendelsesområder.
 

Pasformen

Klatresko kan umiddelbart virke meget smalle, det er også tiltænkt i sundt omfang. Tæerne skal være let vinklede, så de kan skubbes kraftigt af skoen i lodret retning. De fleste klatresko strækker sig i løbet af brugen, dette påvirker især modeller med læderindhold. Lædersko tilpasser sig bedre til fodens form, men udvider sig mere end plastikmodeller. Vi anbefaler derfor, at du overvejer dette aspekt ved køb og, hvis du er i tvivl, vælger en halv størrelse mindre.

Afhængigt af producenten varierer klatreskoene i størrelse og snit. Da hver fod er individuel, er det værd at prøve på forskellige mærker. Om snøresko eller velcro er op til dig, er grundreglen: Snøresko kan som regel tilpasses mere præcist til fodens form og godt snøret, give mere jævn støtte. Velcrolukninger derimod gør det hurtigere at tage klatreskoene på og af.
 

Forspændingen

Det understøtter tæernes kraft og dermed det pres, du kan udøve på sparkene. Jo stærkere forspændingen er, jo lettere er det at stå på meget små trin og smalle afsatser. Til klatring i udhæng og ved bouldring er mindre forspændte klatresko derimod fordelagtige, da de er mere fleksible og dermed muliggør lettere hægtning af tæerne til trin og revner (tåkrogsteknik).
 

Sålen

Klatresko har en gummisål uden profil, som har høj statisk friktion. Der er forskellige hårdhedsgrader, afhængig af gummisammensætningen og sålens tykkelse. Bløde såler øger følsomheden over for underlaget og egner sig f.eks. B. god på skrå trin, hårdere såler understøtter kraftoverførslen og er nyttige på små afsatser eller i stejlt til overhængende terræn. Derudover viser hårdere såler færre tegn på slid.
 

Dine første klatresko

Hvis du er ny til klatring, anbefaler vi, at du vælger behagelige klatresko, der sidder tæt, men efterlader lidt mere plads i tå området. Tæerne skal røre spidsen for at sikre en god kraftoverførsel, men ikke umiddelbart give ømme fødder, klatring skal trods alt være sjovt.
En tyk sål øger levetiden på klatreskoene. Med erfaring vokser de individuelle krav til klatresko, så test først i hvilken retning dine klatreambitioner udvikler sig og vælg derefter en optimal model. I starten er en komfortabel og billig allround-sko normalt tilstrækkelig.