Vandrestøvler

Her finder du vandrestøvler til klassisk fjeldvandring med fuld oppakning, men også lettere versioner til weekendture eller en tur langs pilgrimsruten. Der er luftige læder- eller kunststof-linede versioner, samt vandtætte GORE-TEX vandrestøvler, der holder dig tør på selv de vådeste ture.
Vandrestøvler
Her finder du vandrestøvler til klassisk fjeldvandring med fuld oppakning, men også lettere versioner til weekendture eller en tur langs pilgrimsruten. Der er luftige læder- eller kunststof-linede versioner, samt vandtætte GORE-TEX vandrestøvler, der holder dig tør på selv de vådeste ture.
Fra 1.899,00 kr.
Fås i 2 farver
Fra 1.899,00 kr.
Fås i 2 farver
Fra 1.649,00 kr.
Fås i 2 farver
Det er lige meget, om det er en spontan dagstur i lokalområder, lavbjergvandringer eller trekking og højbjergture, vandreture nyder stigende popularitet. Ikke så mærkeligt, for naturoplevelsen kan næppe opleves så intensivt med nogen anden udendørssport som med denne. At træne i den friske luft er en fantastisk måde at nyde naturens skønhed på. For at eventyret også er behageligt og ikke volder smerte, kan du købe de rigtige vandresko til mænd og kvinder hos Friluftsland.

Her finder du herre vandrestøvler til klassisk fjeldvandring med fuld oppakning, men også lettere versioner til weekendture eller en tur langs pilgrimsruten. Der er luftige læder- eller kunststof-linede versioner, samt vandtætte GORE-TEX vandrestøvler der holder dig tør på selv den vådeste tur.
 
 
Hvor går din tur hen?

Det er lige meget om det er en vandretur i den svenske Nationalpark, safari eller den kommende højfjeldstur. Lige så forskellige som brugsområderne, lige så forskellige er kravene til vandreskoen. Derfor findes der forskellige sko til forskellige brugsområder.
Vandresko skal være behagelige hele vejen rundt, rimelig stabile og velegnede til lange afstande. Materialerne brugte forudbestemte vandresko til specifikke formål:
 

Vandrestøvler lavet af læder

De tilbyder et særligt højt niveau af komfort og vil med den rette pleje holde i næsten hele livet. Hvis overmaterialet er vokset, er vandresko af læder vandafvisende og også velegnede til ture gennem fugtige områder. Men hvis en vandresko i læder er rigtig våd, tager den forholdsvis lang tid om at tørre.
 

Vandrestøvler lavet af syntetisk stof

De er lette og velegnede til raske, sporty vandreture. Stoffet er særligt luftigt, hurtigttørrende og åndbart. En integreret membran, såsom Gore-Tex, giver en anden fordel: disse vandresko er vandtætte.
 

Vandrestøvler

Vandresko er den ideelle ledsager til vandreture gennem den lave bjergkæde og spontane dagsture. De er slidstærke, kommer med en stabil sålstruktur og god dæmpning. Friluftsland finder du kun gennemtestet og kvalitetsprodukter, fra mærker så som Hanwag, Asolo, Meindl, m.fl.
 

Årsager til våde fødder

Vandresko med vandtæt membran, og har du stadig fugtige fødder? Det betyder ikke nødvendigvis, at dine vandrestøvler er utætte. Der kan være andre plausible grunde til dette. Forkerte sokker og bukseben, der absorberer fugt, kan give indtryk af, at en sko ikke er vandtæt. Ikke flere svedige fødder takket være åndbare vandresko? Desværre kun hvis visse betingelser er opfyldt. For at en membran kan fungere optimalt, skal der være en temperaturgradient: Udetemperaturen skal være lavere end temperaturen i din sko - jo større gradient, jo bedre! Derudover skal du huske på, at mængden af vanddamp, som åndbare film/membraner slipper igennem, ikke er ubegrænsede. Selv med den bedste membran nås en øvre grænse på et tidspunkt.
 

De rigtige strømper

Hvis vandresko til mænd skal fungere optimalt, er det ikke nok at tage "hvad som helst" sokker på: Der findes matchende vandrestrømper til mænd til hver vandresko, der understøtter funktionen. Uldsokker, blandede stoffer eller syntetiske materialer er særligt velegnede til vandresko med membran. Bomuld savner helt sit formål her: Stoffet holder på fugten på foden. Intet fugttransporterende foringsmateriale hjælper heller. Specielle vandrestrømper er godt polstrede i alle relevante zoner, dæmper foden og forhindrer trykpunkter.
 

Husk at have den korrekte skostørrelse

Dine fødders volumen og størrelse ændrer sig i løbet af dagen og under stress, som når du vandrer med bagage. Så lad nok luft omkring det og lad nok plads foran storetåen. Vores anbefaling: Køb dine vandresko til mænd mindst én størrelse større end dine normale fritidssko.
Tag den nye vandrestøvle på direkte sammen med sokkerne, som du vil have med på vandretur.

Derudover bør du prøve dine vandrestøvler derhjemme og tage en pakket rygsæk på. Vær særlig opmærksom på en god hælpasform. Hvis skoen ikke giver dig tilstrækkelig støtte her, vil din fod i værste fald glide helt frem, når du går ned ad bakke, og dine tæer vil ramme fronten.
Efter købet bør vandrestøvlerne gås grundigt til, inden du begiver dig ud på den store tur.

De bedste vandrestøvler til friluftsliv 

Et par gode vandrestøvler er din bedste ven, når du elsker at dyrke friluftslivet, bruge naturen og tage på lange vandreture. Til spørgsmålet om, hvorfor vandrestøvler er vigtige, er der ét klart svar - komfort! Vandrestøvler er udstyret med specielle såler, der aflaster og støtter dine fødders små led og muskulaturer, på en helt anden måde end dine hverdagssko. Mange vandrestøvler har også et højt skaft, der beskytter dine ankler og sørger for at give dem masser af støtte. Det er en stor fordel, hvis du skal ud på ujævnt, stejlt eller ufremkommeligt terræn. Alt i alt, nedsætter en god vandrestøvle risikoen for smerter, skader, træthed og ubehag, og gør dig i stand til at gå længere og prøve kræfter med hårdere og vildere ruter. 

Stort udvalg af vandrestøvler til damer

Vi har samlet et varieret udbud af vandrestøvler til dig, der går op i høj kvalitet og lang holdbarhed. Her finder du støvler i de bedste materialer og designs, så du kan blive helt klar til en tur i bjergene eller gennem skoven. De vandrestøvler, som du ser her, er designet til kvindefødder. Det betyder naturligvis, at de er mindre i størrelserne, men også tilpasset kvinders fødder på anden vis. Ofte har de f.eks. væsentligt smallere hæle end en sammenlignelig mandefod. 

Undgå vabler i vandrestøvler


De kraftige materialer og såler er hovedingredienserne i de store fordele man høster, man får ved at bruge en rigtig vandrestøvle til vandreture og trekking. Derfor fremtræder de bedste vandrestøvler på markedet ofte meget robuste, i forhold til almindeligt fodtøj.. Men de selvsamme kraftige materialer, kombineret med mange kilometers trav og en tung oppakning, kan også være med til at give dig vabler på fødderne. Når først vablerne er kommet, er skaden sket, og en ellers rekreativ tur, kan blive det komplet modsatte. Men frygt ej, med lidt forarbejde, kan du gøre vabler til en sjælden gæst på dine ture. For at undgå vabler bør du blandt andet: 
  • BRUG TID på at prøve mange støvler, så du finder dem med den bedst mulige pasform
  • Gå dine vandrestøvler til derhjemme, før du tager dem rigtigt i brug på ture 
  • Undgå at dine fødder bliver fugtige og våde * Invester i mindst to par gode vandresokker 
  • Luft gerne både støvler, indersåle, sokker og fødder, når du er på tur Gode vandresokker sørger for at holde fødderne mere tørre, og har polstringer der beskytter fødderne på udsatte steder - præcis det man har brug for, for at mindske risikoen for, at din støvle kommer til at give dig vabler. Det kan ske, at man trods alle forholdsregler løber ind i en vabel, og det er derfor en virkelig god ide, altid at have vabelplaster på dig, når du vandrer derudad.