Vandresko til mænd

Find vandresko til mænd her.
Vandresko til mænd
Find vandresko til mænd her.

Vandresko til mænd: Udforsk terrænet med de perfekte herre vandresko

Få endnu bedre oplevelser i din hverdag og på tur, med et par komfortable og funktionelle vandresko. Godt fodtøj er nøglen til en behagelig og god oplevelse i det fri. Uanset om du er en erfaren vandrer eller bare nyder en afslappet gåtur i naturen, tilbyder de rette outdoorsko den støtte og komfort, du har brug for.

Typer af vandresko til mænd:

 • Outdoorsko: Alsidige herre vandresko til både lette vandreture og hverdagsbrug. Denne type herre sko er ofte lavet af bløde og fleksible materialer der gør outdoorsko meget komfortable til hverdagsbrug og lette vandreture uden større oppakning. Ydersålen er ofte blød og udstyret med dybt mønster der sikrer godt greb, når du bevæger dig ud i mere varieret terræn.
 • Klassiske vandresko: Klassiske herre vandresko er lidt stivere end herre outdoorsko. Vandreskoen giver god stabilitet til fødderne og er en oplagt sko til mere krævende vandreture. Bemærk at klassiske vandresko ikke vil give støtte i samme grad som en vandrestøvle, eftersom vandresko ikke er designet med et skaft der giver støtte til anklen.
 • Trekkingsko: Robuste herre vandresko til længere vandreture i mere vanskeligt terræn. Mange trekkingsko er designet til at være vandtætte for ekstra beskyttelse mod elementerne i naturen. Denne type vandresko er ofte lavet af mere slidstærke materialer der sikrer god holdbarhed. Ydersålen er ofte tykkere og grovere end på andre typer vandresko, og giver optimalt greb i terrænet. Trekkingsko til mænd er ofte tungere end klassiske vandresko og outdoorsko.
 • Løbesko: Nogle af de letteste outdoorsko til mænd, oplagte til hurtige vandreture og terrænløb. Løbesko til mænd er ofte lavet er meget lette og åndbare materialer. Ydersålen er ofte designet med særlige tekniske innovationer for at optimere oplevelsen på løbestien.

Hvad er forskellen på vandresko og trekkingsko?

Vandresko til mænd er generelt lettere og mere fleksible end trekkingsko til mænd. De er perfekte til dagsture og lette vandreture på jævn sti. Trekkingsko er mere robuste og giver mere støtte, med et lidt højere skaft, der beskytter anklerne. Denne type sko er ideel til længere vandreture i ujævnt terræn og bjergterræn.

Hvad er forskellen på vandafvisende og vandtætte vandresko?

Vandafvisende vandresko til mænd kan modstå lette byger og fugtigt vejr, uden at du får våde fødder. De kan dog ikke beskytte dine fødder mod at blive våde hvis du går med dem i kraftig regn eller i våde omgivelser i længere tid. De fleste herre vandresko kan gøres vandafvisende, uanset om oversiden af skoen er lavet af læder eller af syntetiske materialer. Herre vandresko med en yderside af læder, kan gøres vandafvisende ved at behandle læderet med voks, efter fodtøjet er blevet rengjort og derefter tørret ved stuetemperatur. Herre vandresko med en yderside af ruskind eller syntetiske materialer, kan gøres vandafvisende ved hjælp af en imprægneringsspray til fodtøj. Denne sprayes på efter fodtøjet er rengjort og derefter tørret ved stuetemperatur.

Vandtætte vandresko til mænd er konstrueret med en indsyet vandtæt membran der forhindrer vand udefra i at trænge igennem materialerne og ind til dine fødder. Omvendt sikrer membranen også en fin åndbarhed, eftersom fugt fra dine fødder godt kan trænge ud gennem membranen, hvilket sikrer et mere komfortabelt klima i fodtøjet. For at opretholde membranens egenskaber, er det vigtigt at rengøre fodtøjet når det trænger. 

Vælg det rigtige par vandresko

Når du skal vælge et par herre vandresko, kan du overveje nogle forskellige punkter:

 • Terræn:Hvilken type terræn skal du primært gå eller vandre i? Vælg en herre vandresko med den mængde støtte og den type ydersål, der passer bedst til terrænet. Skal du gå i kuperet og/eller varierende terræn, kan du overveje en lidt stivere vandresko med en kraftig sål, der har et dybt mønster for det bedste greb. Skal du mest gå i fladere terræn og på asfalt i hverdagen, kan du overveje en blødere vandresko med mere stødabsorberende ydersål.
 • Vandtæthed:På ture i koldt, vådt og mudret terræn, kan det være bedst med et par vandtætte herre vandresko, der har en indbygget vandtæt membran. I varmere, tørre klimaer, er det en fordel at have et par herre vandresko uden indbygget vandtæt membran, da denne type vandresko vil være mere åndbar end vandtætte vandresko. Herre vandresko uden vandtæt membran, kan gøres vandafvisende ved at behandle dem med voks eller imprægneringsspray, hvis der er behov for, at de skal kunne modstå lette byger.
 • Vægt:Der findes mange forskellige typer herre vandresko. Herre vandresko der egner sig bedst til mere krævende ture i vådt og kuperet terræn, er ofte meget tungere end herre vandresko og løbesko, der er designet primært til hverdagsbrug og lette vandreture, samt til terrænløb. Lettere vandresko er behagelige på kortere vandreture og til løbeture, mens mere robuste sko er nødvendige på længere ture i mere krævende terræn.
 • Ankelstøtte:Nogle herre vandresko er meget robuste og giver god beskyttelse til dine fødder. Herre vandresko vil dog ikke kunne give lige så meget støtte til dine ankler som vandrestøvler kan. Har du svage ankler eller skal du vandre i meget kuperet terræn med større oppakning, kan du overveje at prøve et par vandrestøvler i stedet for at vælge et par vandresko.

Hvilken type vandresko skal jeg vælge til Caminoen?

Man kan enten vandre Caminoen med en dagstursrygsæk med småting og overnatte i herberger langs ruten, eller med en vandrerygsæk der rummer alt hvad man har brug for til at overnatte udendørs. Uanset, vil et par herre trekkingsko med god slidstyrke være et godt valg til Caminoen. Skal du vandre med dagstursrygsæk, kan du vælge et par lettere trekkingsko. Tung oppakning kræver et par vandresko der giver lidt mere støtte. Overvej om du foretrækker et par vandtætte trekkingsko eller et par trekkingsko med lidt bedre åndbarhed.

Hvordan skal vandresko sidde?

Et par gode herre vandresko skal sidde tæt om foden uden at klemme. Der skal være lidt plads foran tæerne inden i, så du ikke støder tæerne imod fronten af skoen når du går ned ad bakke. Overvej om du har en bred eller smal fod, om du har tendens til varme eller kolde fødder, og om du har knyster eller andet, der kræver særligt hensyn. Det er altid en god idé at tage sig god tid til at prøve nogle forskellige vandresko så du kan mærke hvilken model der passer bedst til dine fødder. Inden du tager ind til Friluftsland for at finde dit nye par vandresko, kan du overveje følgende punkter:

 • Varme eller kolde fødder: Har du tendens til varme fødder, bør du overveje en mere åndbar vandresko. Fryser du nemt om tæerne, kan det være en fordel med et par vandresko der har indbygget vandtæt membran.
 • Bred eller smal fod: Herre vandresko findes i forskellige varianter der passer til enten smalle eller brede fødder.
 • Knyster: Der findes herre vandresko der er specielt designet til personer med knyster.
 • Størrelse: Det er en god idé ikke at lade dig styre af hvilken skostørrelse du normalt bruger når du skal finde et optimalt par herre vandresko. De fleste oplever at skulle gå en størrelse op i fodtøj til friluftsbrug for at opnå den bedste komfort.

Hvordan skal jeg pleje mine vandresko?

Herre vandresko skal rengøres regelmæssigt med en mild sæbe og lunkent vand. Brug evt. en blød børste til at fjerne skidt og snavs fra ydersiden. Husk også at rengøre skoene indvendigt – tag indersålen ud og lad den lufttørre i mellemtiden. Sørg for at skylle al sæbe væk, og lad vandreskoene tørre ved stuetemperatur, evt. med nogle tørre klude inden i, til at suge det meste vand. Plej skoene, alt efter materialerne, og opbevar dem i et tørt og ventileret sted.