Vandtætte jakker til mænd
Fra 2.999,00 kr.
Fås i 2 farver
2.799,00 kr.
Fås i 2 farver

Vandtætte jakker til mænd: Hold dig tør i hverdagen og på tur

Er du på udkig efter en vandtæt herrejakke? Uanset om du ønsker en vandtæt jakke, der vil beskytte dig mod al slags vejr på tur, til hverdagsbrug eller en vandtæt jakke, der vil være god til både tur og hverdag, findes der en vandtæt jakke der passer til netop dine behov. Der findes mange forskellige typer vandtætte jakker der, udover deres vandtæthed, har nogle forskellige egenskaber der gør dem egnede til brug ved forskellige aktiviteter og vejrforhold.

Hvad er forskellen på en vandtæt jakke og en vandafvisende jakke?

Vandtætte jakker kan modstå regn og sne. Vandafvisende jakker kan modstå let regn og fugt, men tåler ikke at blive brugt i regn og sne i længere perioder. Vandtætte jakker har en indbygget membran, der forhindrer vand udefra i at trænge igennem jakkens yderside. En vandtæt jakke skal vaskes og plejes korrekt med jævne mellemrum for at jakken kan opretholde sine vandtætte egenskaber over længere tid. Vandafvisende jakker er behandlet med en overfladebehandling, der gør at vand preller af jakkens yderside. Vandafvisende jakker skal vaskes og overfladebehandlingen på ydersiden, der slides af ved brug, skal genoprettes med jævne mellemrum.

Hvilke funktioner kan en vandtæt jakke have?

Vandtætte jakker, også kaldet skaljakker eller regnjakker, kan have en række forskellige funktioner. Vandtætte jakker kan have mange eller få funktioner alt efter hvilke aktiviteter de er designet til at blive brugt til.

 • Vandtætte lynlåse: Vandtætte lynlåse forhindrer i højere grad vand i at trænge ind i jakken.
 • Hætte: En hætte giver ekstra beskyttelse mod regn og vind. De fleste skaljakker har justerbare hætter der kan sluttes tæt omkring hovedet for optimal beskyttelse, komfort og bevægelsesfrihed.
 • Lommer: Lommer er praktiske til at opbevare dine ejendele. Vær dog opmærksom på, at genstande der opbevares i lommerne på vandtætte jakker, kan blive udsat for fugt fra kroppen og dermed ikke er 100% beskyttede – også selvom lynlåsene er vandtætte.

Hvilken vandtæt jakke er den bedste til mig?

Dette afhænger af dine behov, dit budget og hvilke aktiviteter du vil bruge jakken til.
Når du skal vælge en vandtæt jakke, kan du overveje følgende punkter:

 • Aktivitet: Hvilke aktiviteter skal du bruge den vandtætte jakke til?
 • Vejrforhold: Hvor baske vejrforhold skal den vandtætte jakke kunne beskytte dig mod?
 • Temperatur: Skal du primært bruge den vandtætte jakke i varmt eller koldt klima?
 • Vægt: Hvor tung må den vandtætte jakke være?
 • Budget: Hvor meget vil du gerne bruge på en vandtæt jakke?

Hvad er den bedste måde at vaske en vandtæt jakke?

Hvor ofte og på hvilken måde vandtætte jakker skal vaskes, kommer an på hvilken type vandtæt jakke der er tale om og hvor ofte den bliver brugt. Følg altid vaskeanvisningerne i produktet. Vandtætte jakker skal generelt vaskes for at rense materialerne for snavs og olie. Urenheder påvirker jakkens åndbarhed, vandtæthed og øvrige funktioner negativt. De fleste vandtætte jakker skal også genimprægneres efter behov. Vandtætte jakker med membran skal vaskes for at fjerne urenheder der tilstopper membranen og dermed blokerer for åndbarheden. Vandtætte jakker med membran skal også imprægneres med jævne mellemrum, for at genopbygge ydermaterialets vandafvisende egenskaber. Nogle vandtætte jakker er forede med f.eks. dun eller fiberisolering. Vandtætte jakker med dun skal generelt vaskes skånsomt og tørres grundigt. Vandtætte jakker med fiberisolering kan vaskes og lufttørre.

Hvorfor er min jakke ikke længere vandtæt?

Ved brug af en vandtæt jakke, sætter skidt, snavs og olie sig i materialerne. Jakkens egenskaber og holdbarhed vil påvirkes drastisk hvis jakken ikke vaskes og plejes korrekt eller grundigt og ofte nok. Vandtætte jakker med membran bliver mærkbart mindre åndbare hvis urenhederne ikke vaskes ud og i stedet får lov at ophobe sig i membranen. Ophobede urenheder udsætter jakken for unødigt slid. Bliver materialerne og/eller membranen beskadiget, vil jakken ikke længere være vandtæt. Hvis din jakke er i god stand uden skader eller tydeligt slid, men ikke længere er vandtæt, så trænger den måske til at blive vasket og genimprægneret. Følg altid vaskeanvisningerne i produktet.

Hvad er fordele og ulemper ved forskellige typer vandtætte jakker?

Der findes forskellige typer vandtætte herrrejakker der varierer i egenskaber og funktioner alt efter hvilken type brug de er designet til at imødekomme. Alle typer vandtætte jakker har fordele og ulemper, alt efter hvad dine behov er. Læs om fordele og ulemper ved almindelige regnjakker der er designet til hverdagsbrug, og de mere tekniske vandtætte jakker, der er designede til mere krævende brug.

Typer af vandtætte jakker

Der findes et bredt udvalg af vandtætte jakker på markedet, og den type jakke, der passer bedst til dig, afhænger af dine behov. Overordnet kan man tale om to typer vandtætte jakker: skaljakker og regnjakker.

Skaljakker til mænd

Skaljakker er den mest alsidige type vandtæt jakke og er en essentiel del af garderoben for enhver mand, der elsker at tilbringe tid udendørs. De er designet til at være lette, vindtætte og vandtætte, og er perfekte til både friluftsliv og hverdagsbrug. Mange skaljakker er lavet af et åndbart materiale, der tillader fugt at slippe ud, så du ikke føler dig klam og svedig. Skaljakker findes i mange varianter der lægger vægt på bestemte funktioner alt efter hvilken aktivitetstype de er udviklet til og hvilke behov de er designet til at imødekomme. En skaljakke vil holde dig tør og beskyttet på vandreture, trekking, skiløb, cykling, løb og mange andre former for outdoor-aktiviteter.

Hvorfor skal du have en skaljakke?

Der er mange gode grunde til at eje en skaljakke. Udover at være vind- og vandtætte, har skaljakker forskellige funktioner og egenskaber der varierer alt efter typen af skaljakke. Alle skaljakker har fordele og ulemper alt efter dine behov.

Fordele ved skaljakker:

 • Vandtæthed: Skaljakker er designet til at være vandtætte, hvilket gør dem ideelle til regnfulde dage eller våde aktiviteter.
 • Åndbarhed: De fleste skaljakker er lavet af åndbare materialer, der tillader fugt at slippe ud, så du undgår at blive klam og svedig. Skaljakker med membran vil generelt være mere åndbare. For at opretholde åndbarheden, skal vandtætte jakker med membran vaskes jævnligt så membranen renses for urenheder der ellers vil blokere membranen.
 • Vindbeskyttelse: Skaljakker er effektive til at blokere vind og holde dig varm i koldt vejr.
 • Vægt: De fleste skaljakker er lette, og visse skaljakker er specifikt udviklede til at være meget lette og komprimerbare, så de er nemme at have med i tasken på farten.
 • Alsidighed: Skaljakker kan bruges til en bred vifte af aktiviteter, fra vandreture og cykling til løb og hverdagsbrug. De kraftigste skaljakker er udviklet til brug i barske omgivelser og ekstreme vejrforhold, såsom bjergbestigning og isklatring, men kan sagtens også bruges under mildere forhold.
 • Funktioner: De fleste skaljakker har funktioner der øger komforten ved brug. Mange skaljakker har lynlåse i armhulerne, der gør det nemt at hurtigt komme af med overskudsvarme. Lommerne på mange skaljakker er taktisk placeret med henblik på de aktiviteter, jakkerne er udviklet til. Meget tekniske skaljakker har hjelmkompatible hætter, så de kan bruges til udendørs klatring.

Ulemper ved skaljakker:

 • Pris: Skaljakker kan være dyrere end andre typer vandtætte jakker.
 • Holdbarhed: Nogle skaljakker er designet til meget specifikt brug og vil ikke være lige så alsidige og slidstærke som andre typer skaljakker. Ved forkert eller for hårdt brug, vil de nemt gå i stykker. Dette gælder f.eks. skaljakker der er udviklet til at være ultralette.
 • Graden af vandtæthed: Graden af vandtæthed kan variere meget blandt skaljakker. Det gælder både type og model. Her er det vigtigt at være opmærksom og vælge en jakke, der passer til dine behov.
 • Åndbarhed: Selvom de fleste skaljakker er åndbare, kan nogle skaljakker alligevel føles klamme at have på i varmt vejr. Skaljakkens åndbarhed handler om hvordan jakken er konstrueret. For eksempel er indermaterialet på ultralette skaljakker ofte sparet væk til fordel for den lettere vægt. Ultralette skaljakker er generelt ikke designet til brug flere timer i træk og vil hurtigere føles klamme at have på i forhold til andre typer skaljakker. 
 • Pasform: Skaljakker har forskellig pasform alt efter hvilke aktiviteter de er udviklet til at egne sig bedst til. Nogle typer skaljakker kan have en løs pasform, der ikke er optimal til alle aktiviteter. Andre skaljakker har en mere tætsiddende pasform der er perfekt til en bestemt slags brug, men uegnet til anden slags brug.

Regnjakker til mænd

Regnjakker er designet til at give simpel og pålidelig beskyttelse mod regn. Regnjakker er typisk lavet af mindre slidstærke materialer i forhold til skaljakker, og har ikke lige så mange ekstra egenskaber som en skaljakke ofte vil have. Til gengæld er regnjakker billigere end skaljakker og findes også i mange forskellige varianter.

Fordele ved regnjakker:

 • Vandtæthed: Regnjakker er designet til at være 100% vandtætte, hvilket gør dem perfekte til kraftig regn.
 • Budget: Regnjakker er typisk billigere end skaljakker.
 • Udbud: Regnjakker findes i et bredt udvalg af designs og prisklasser.
 • Praktiske funktioner: De fleste regnjakker har de basale, praktiske funktioner såsom gode lynlåse, lommer og en hætte, der gør dem praktiske i brug.
 • Alsidighed: Regnjakker kan bruges til en bred vifte af aktiviteter, fra hverdagsbrug til lette udendørsaktiviteter.

Ulemper ved regnjakker:

 • Mindre åndbare: Regnjakker er ofte mindre åndbare end skaljakker, hvilket kan gøre dem ubehagelige at have på i varmt vejr eller i for lang tid ad gangen. Bruger du en regnjakke under aktiviteter med høj intensitet, vil regnjakken hurtigt føles klam at have på, da kroppen genererer meget varme der akkumuleres som fugt på indersiden af jakken.
 • Mindre holdbare: Regnjakker er ofte lavet af mindre slidstærke materialer end skaljakker. Bruger du ofte rygsæk, vil en regnjakke hurtigt blive slidt på skuldrene på grund af friktionen fra rygsækkens skulderstropper. Nogle regnjakker er designet med forstærkninger på udsatte områder som disse.
 • Vægt: Regnjakker kan være tungere end skaljakker.
 • Pasform: Regnjakker kan have en løs pasform, der ikke er optimal til alle aktiviteter.
 • Stil: Regnjakker kan have et mere uformelt look sammenlignet med skaljakker.

Tips til at vælge den perfekte vandtætte jakke:

 • Overvej dine behov: Overvej hvilke aktiviteter, omstændigheder og vejrforhold den vandtætte jakke skal egne sig til samt hvilke komfortmæssige behov jakken skal imødekomme.
 • Prøv jakken: Sørg for at prøve jakken, før du køber den, for at sikre dig, at den passer godt og giver dig den nødvendige bevægelsesfrihed. Tag eventuelt de lag med, du kunne forestille dig at have under skaljakken.
 • Læs anmeldelser: Læs online anmeldelser af forskellige skaljakker, før du køber en.
 • Besøg en specialbutik: I Friluftsland kan vi hjælpe dig med at finde den perfekte jakke til dine behov.