Skjorter til mænd

Find herreskjorter her.
Skjorter til mænd
Find herreskjorter her.
Fra 1.099,00 kr.
Fås i 6 farver

Skjorter til mænd: Fra hverdag til eventyr

Herre skjorten er et alsidigt stykke tøj, der findes i mange varianter der egner sig godt både til hverdag og outdoor brug. Oplev komfort og funktionalitet i én med alsidige skjorter til mænd. Uanset om du søger en klassisk og stilfuld herre skjorte til kontoret eller en pålidelig følgesvend til din næste vandretur, har vi den perfekte løsning til dig. Udforsk vores brede udvalg af skjorter til mænd og find den perfekte model til dine behov. Vi tilbyder et væld af forskellige farver, pasformer, materialer og funktioner, så du kan finde den herre skjorte, der passer perfekt til din stil og dine aktiviteter.

Hvilke herre skjorter er gode til hverdagsbrug?

Skjorter til mænd lavet af bomuld eller uld, vil være oplagte som hverdagsskjorter. Bomuld og uld er begge naturlige materialer med egenskaber, der gør herre skjorter i bomuld eller uld meget behagelige at have på. Begge materialer er naturmaterialer der føles behagelige mod huden. Både bomuld og uld varmer i køligt vejr og er behageligt åndbare i varmere vejrforhold. Herre skjorter til hverdagsbrug findes i mange designs og pasformer, hvilket gør dem alsidige, da de kan bruges på jobbet såvel som til afslappede fritidsaktiviteter. Hvis du er en friluftsentusiast der gerne vil have en herre skjorte der både fungerer i fritiden men også kan se præsentabel ud i hverdagen eller til festlige begivenheder, vil en herre skjorte af uld i et klassisk design være et oplagt valg.

Hvilke materialer er bedst til en outdoor skjorte til mænd?

Skjorter til mænd, der primært er designet til outdoor brug, er typisk lavet af materialer med flere tekniske funktioner end de materialer der bruges til herre skjorter, der er designet til hverdagsbrug. Hvilket materiale der er bedst, afhænger af dine behov og de aktiviteter du laver udendørs. Herre skjorter af syntetiske materialer som nylon og polyester er hurtigtørrende og slidstærke. Herre skjorter af bomuld kan være mere komfortabelt i varmt vejr, men har ikke mange tekniske egenskaber der er vigtige, når du er på vandretur eller dyrker andre aktiviteter med højt eller skiftende aktivitetsniveau. En herre skjorte af merinould er et godt et godt valg, hvis du blandt andet vil have god temperaturregulering og lugtafvisende egenskaber.

Herre skjorter til outdoor brug af uld

Skorter til mænd der er fremstillet af uld egner sig godt både til hverdag og friluftsbrug. Uld er et meget åndbart materiale der er formidabelt til at temperaturregulere så du har det behageligt i både koldt og varmere vejr. Uld giver rigtig god varme, og varmer også, selvom det bliver vådt eller fugtigt. Herre skjorter af uld tørrer langsommere end herre skjorter af syntetiske materialer. Til gengæld er uld naturligt lugtafvisende, så du kan have det samme uldtøj på flere dage i træk, uden at lugte og uden at behøve at vaske det så ofte som andet tøj af syntetiske materialer.

Uld er et naturmateriale der findes i mange kvaliteter. Der findes forskellige typer uld alt efter hvilket dyr ulden kommer fra, og hvilken måde ulden er forarbejdet, spundet og strikket. Dette har også indflydelse på uldens egenskaber, der kommer til udtryk i uldtøjet, f.eks. herre skjorter af uld. Uld kommer ikke kun fra får. Kashmir, mohair og angora, der alle tre er sarte, meget fine uldtyper, kommer fra kashmir-geder, angora-geder og angora-kaniner, og bruges mest i luksusprodukter der ikke udsættes for hårdt brug. Alpaca og kamel-uld, der spindes af kamel-hår, er mere slidstærke uldtyper. Disse to uldtyper er dog forholdsvis dyre, så de blandes ofte med fåreuld, og bruges også primært i mere luksuriøse produkter. De mere almindelige uldtyper er dem, der kommer fra får. Grove uldtyper, som f.eks. uld fra Shetland-får, er bedst til tæpper og frakker, der ikke er i direkte kontakt med huden. Grove uldtyper har en tendens til at kradse rigtig meget. Derfor bruger man primært uldtyper med finere uldfibre til beklædning, der kommer i direkte kontakt med huden. Merinould kommer fra merino-får og består af uldfibre der er endnu finere end silkefibre. Når merinoulden strikkes helt fint, bliver tøjet meget blødt og behageligt at have på – også direkte på huden.

Herre skjorter til outdoor brug af uld blandet med andre materialer

Der findes herre skjorter af 100% ren merinould og andre typer, der er lavet af merinould blandet med andre materialer, for at tilføje ekstra egenskaber til ulden eller for at øge uldens egne, naturlige egenskaber. Man blander ofte uld med andre materialer for f.eks. at forbedre slidstyrken, strækbarheden og funktionaliteten ved materialet. Når man blander uld med andre materialer, bliver metervaren også ofte lidt billigere end ren uld.

  • Uld og nylon: Nylon er et syntetisk materiale der øger slidstyrken på uldtøjet, uden at det vejer mere. Uld er et meget let og luftigt materiale, der får mere struktur ved at blive blandet med nylon. Særligt tyndere uldprodukter er produceret af en blanding mellem uld og nylon. Uldfibrene spindes omkring en kerne af nylon for at skabe en stærkere tråd, der stadig føles som ren uld. Blandingsforholdet er typisk 10% nylon, 90% uld.
  • Uld og elastan: Elastan er en anden betegnelse for elastisk polyester. Herre skjorter af uld blandet med elastisk polyester, vil være mere strækbare og slidstærke end herre skjorter af ren uld, men vil stadig føles som ren uld. Blandingsforholdet typisk er 10% elastan, 90% uld.
  • Uld og bomuld: Herre skjorter af uld blandet med bomuld er behagelige mod huden og meget slidstærke. Materialet primært egne sig til herre skjorter til hverdagsbrug. Eftersom suger ganske meget fugt til sig og ikke er særlig temperaturregulerende, vil skjorter til mænd af uld og bomuld vil ikke egne sig til aktivt friluftsbrug. Blandingsforholdet er typisk 50% bomuld, 50% uld.
  • Uld og plantefibre: Uld blandes også med plantefibre såsom tencel og bambus, der begge er en slags viskose. Herre skjorter af uld blandet med plantefibre er tyndere, lettere, køligere og mere fugttransporterende. Materialet egner sig særligt godt til brug i varmt vejr. Blandingsforholdet er typisk 50% plantefibre, 50% uld.

Herre skjorter til outdoor brug af syntetiske materialer

Skjorter til mænd der er fremstillet af syntetiske materialer, har nogle tekniske egenskaber, der gør dem særligt velegnede til generelt friluftsbrug og aktiviteter med højt eller skiftende intensitetsniveau. Herre skjorter af syntetiske materialer har ofte indbyggede funktioner såsom uv beskyttelse, insektbeskyttelse, gode ventilationsmuligheder på bestemte områder og praktiske detaljer, såsom lommer til opbevaring af småting. Nogle herre skjorter af syntetiske materialer er designet med tanke på rejser til storbyer i varmt vejr. Disse har ofte små lommer der er placeret sådan at de er skjult. Her kan du opbevare penge, nøgler, pas eller andre vigtige småting når du er ude at rejse blandt mange andre mennesker.

Nogle herre skjorter af syntetiske materialer er behandlede så materialet har en bestemt uv beskyttelse. Mængden af uv beskyttelse fremgår ofte i informationerne om produktet. Herre skjorter af syntetiske materialer der er tætvævede og i mørke farver vil også give en fin solbeskyttelse. Tætvævede, syntetiske materialer er også forholdsvis myggeresistente eftersom myggene ikke kan stikke igennem materialet. Der findes også herre skjorter af syntetiske materialer der er produceret med en speciel anti-bug behandling, som giver en holdbar og pålidelig beskyttelse mod både insekter og småkryb. Funktioner som disse kan være afgørende for en god rejseoplevelse i varme og fugtige klimaer.