Fleece- og uldtrøjer til mænd

Find fleece- og uldtrøjer her.
Fleece- og uldtrøjer til mænd
Find fleece- og uldtrøjer her.
Fra 1.699,00 kr.
Fås i 3 farver

Fleecetrøjer og uldtrøjer til mænd: Hold dig varm og komfortabel udendørs

Er du en mand, der elsker at tilbringe tid udendørs? Uanset om du er en erfaren eventyrer eller bare nyder en gåtur i parken, er det vigtigt at have det rigtige tøj på for at holde dig varm og komfortabel. En god fleece- eller uldtrøje som mellemlag tilbyder både varme, åndbarhed og alsidighed, og er et essentielt stykke tøj til enhver mands garderobe.

Hvad er et mellemlag til mænd og hvad skal det kunne?

Lag-på-lag princippet handler om at opbygge et beklædningssæt der er alsidigt, fleksibelt og nemt at regulere, alt efter varierende behov. Et godt lag-på-lag set up kan tilpasses skiftende aktivitetsniveauer og vejrforhold og er en vigtig del af den minimalistiske oppakning, der ikke tynger dig ned på din tur. Det består helt enkelt af tre lag; et inderste lag, et mellemlag og et yderste lag. Det inderste lag skal være behageligt mod huden og det yderste lag skal primært give god vejrbeskyttelse. Mellemlagets primære funktion er at beskytte mod kulde, så et godt mellemlag til mænd skal først og fremmest være varmt nok. Derudover skal det gerne være svedtransporterende og hurtigtørrende, så et mellemlag til mænd af fleece eller uld vil i det fleste tilfælde være de mest oplagte valg.

Hvorfor vælge et mellemlag til mænd af fleece eller uld?

Deres åbne, luftige struktur gør både uld og fleece til åndbare og komfortable materialer. Begge materialer deler mange egenskaber, men der er nogle vigtige forskelle, der er gode at have med i overvejelserne, når du skal vælge et godt mellemlag til mænd.

 • Varme: Fleece og uld er begge materialer, der er kendt for at være utroligt varme. De isolerer din krop og holder dig varm, selv i meget koldt vejr. Derfor er begge materialer oplagte som mellemlag.
 • Åndbar: Fleece og uld er begge meget åndbare materialer, der tillader fugt at slippe ud. Dette er vigtigt for at forhindre, at du bliver svedig og kold.
 • Egenskaber: Materialerne fleece og uld har hver især en række egenskaber, der gør dem oplagte til forskelligt brug. Nogle foretrækker uld fremfor fleece, andre omvendt.
 • Letvægt: Fleece- og uldtrøjer til mænd er ofte meget lette og kommer i modeller, der er nemme at have på, hvilket gør dem ideelle til at pakke med på din næste tur. De kan bruges som yderste lag eller som mellemlag i et lag-på-lag set up.
 • Teknisk: Mange herre fleece- og uldtrøjer er lavet med avancerede teknologier, der forbedrer deres ydeevne. For eksempel kan de være vandafvisende, vindtætte eller hurtigtørrende.
 • Multifunktionel: Fleece- og uldtrøjer til mænd kan bruges til en række forskellige aktiviteter, fra vandreture og camping til hverdagsbrug.

Hvad er forskellen på mellemlag til mænd af fleece og uld?

Fleecetrøjer til mænd og uldtrøjer til mænd giver begge god varme og åndbarhed. Materialerne byder derudover på lidt forskellige egenskaber, der hver især imødekommer forskellige behov.

Fleece

Syntetisk fleece er oftest fremstillet af polyester der kan være blandet med nylon for øget slidstyrke og elastan for ekstra strækbarhed. Fleecetrøjer til mænd der er fremstillet af polyester blandet med nylon, er ekstremt slidstærke også selvom de er meget tynde. Fleecens opkradsede struktur gør at materialet kan binde en masse varm luft mellem fibrene, der isolerer godt mod kulden. Strukturen gør også, at fleece er meget let i forhold til hvor meget det varmer. Fleece er et hurtigtørrende materiale der er svedtransporterende og også forholdsvis vandafvisende. Materialet kan dog være mindre åndbart end uld og kan nemmere komme til at lugte og føles vådt og klamt, når man sænker aktivitetsniveauet efter at have svedt. Til gengæld er fleece generelt billigere end uld.

Uld

Uld er et naturligt materiale der fås i mange forskellige kvaliteter alt efter hvilken type dyr råmaterialet kommer fra og hvordan ulden er spundet og strikket. Uld fra får kommer hovedsageligt fra merinofår og Shetland-får. Andre typer uld kommer fra andre dyr; kashmir kommer fra kashmir-geden, mohair fra angora-geden, angora-uld kommer fra angora-kaniner, alpaca-uld fra alpacaen og man kan sågar lave uld af kamelhår. Kashmir, mohair og angora er dyre og meget skrøbelige uldkvaliteter. Alpaca og kamel-uld er mere slidstærke uldtyper, men fordi de også er meget dyre, blandes de ofte med fåreuld og bruges primært i mere luksuriøse produkter. Shetland-uld er en af de grovere uldkvaliteter der kradser meget og egner sig bedst til tæpper, frakker og lignende. Merinoulden består af finere strikkede uldfibre, der er tyndere end silkefibre. Merinould er generelt utroligt blødt, slidstærkt og helt kradsfrit. Derfor bruger man meget ofte merinould i beklædning til friluftsbrug.

Uld giver god varme og er et meget åndbart materiale, der også er fremragende til at temperaturregulere både i varmt og koldt vejr. Desuden varmer uld også selvom det er fugtigt eller vådt. Uld er delvist vandafvisende og naturligt lugtafvisende, så du ikke behøver at vaske det så ofte. Uld tørrer generelt langsommere end fleece, er mindre slidstærk og er ofte også dyrere end fleece. Mange mellemlag til mænd af uld er også tungere end mellemlag til mænd af fleece, hvis varmen skal være tilsvarende. Der findes dog efterhånden en del varianter af mellemlag der er lavet af ”uldfleece” der kombinerer uldens mange gode og naturlige egenskaber med strukturen fra den syntetiske fleece. Mellemlag til mænd af ”uldfleece” har en opkradset eller ”loop-strikket” struktur på indersiden af trøjen der efterligner fleecens luftighed og giver samme høje varme i forhold til vægt.

Mellemlag til mænd af uld blandet med andre materialer

Mellemlag til mænd af uld findes i mange forskellige varianter der enten er fremstillet af ren 100% merinould eller uld, der er blandet med andre materialer, for at tilføje ekstra egenskaber til tøjet, eller øge uldens allerede eksisterende egenskaber. Uld blandes ofte med andre materialer for at forbedre egenskaber som f.eks. slidstyrke, strækbarhed, funktionalitet og pris. Egenskaberne afhænger af blandingsforholdet og typen af materiale. Nogle typiske blandinger er disse:

 • Uld og nylon: Når den naturlige uld blandes med den syntetiske nylon, øges slidstyrken væsentligt, uden at tilføje ekstra vægt til tøjet. Nylon kan også tilføje mere struktur til de helt lette, luftige uldmaterialer. Nylon anvendes typisk i tyndere uldprodukter med et blandingsforhold på 10% nylon, 90% uld. Her spindes uldfibrene omkring en kerne af nylon. Dette giver en stærkere tråd der stadig føles og opfører sig som ren uld.
 • Uld og elastan/spandex/lycra: Elastan, spandex og lycra er forskellige betegnelser for den samme type elastisk polyester. Uldtrøjer til mænd, der er fremstillet af uld blandet med elastisk polyester, vil være mere strækbare og slidstærke. Da blandingsforholdet typisk er 10% elastisk polyester, 90% uld, vil materialet føles som ren uld.
 • Uld og silke: Silke er let, blødt, slidstærkt og hurtigtørrende. Når ulden blandes med silke, får man et materiale der er lettere, stærkere og mere hurtigtørrende end ren uld, og mere temperaturregulerende end ren silke. Til gengæld er materialet ikke lige så varmt som ren uld og ikke lige så tyndt som ren silke. Blandingsforholdet er typisk 50% silke, 50% uld.
 • Uld og bomuld: Blandingen af uld og bomuld giver et billigere materiale der er behageligt mod huden og meget slidstærkt. Eftersom bomuld suger ganske meget fugt til sig og ikke er særlig temperaturregulerende, vil dette materiale egne sig godt til beklædning til hverdagsbrug. Mellemlag til mænd af uld og bomuld vil ikke egne sig til aktivt friluftsbrug. Blandingsforholdet er typisk 50% bomuld, 50% uld.
 • Uld og tencel/rayon/bambus: Uld kan også blandes med plantefibrene tencel og bambus. Begge er rayon-materialer der også kendes som viskose. Denne blanding giver et tyndere, lettere, køligere og mere fugttransporterende materiale der egner sig særligt godt til brug i varmt vejr. Blandingsforholdet er typisk 50% plantefibre, 50% uld.

Hvilken type mellemlag skal du vælge?

Når det kommer til valget mellem en herre fleecetrøje eller en herre uldtrøje, afhænger det af dine behov og præferencer. Fleece er et godt valg, hvis du leder efter en letvægtig, hurtigtørrende og billig trøje. Uld er et godt valg, hvis du leder efter en varm, åndbar og lugtbestandig trøje, som du kan have på mange dage i træk, uden at behøve at vaske den.