Sweaters og pullovers til mænd

Find sweaters og pullovers til mænd her.
Sweaters og pullovers til mænd
Find sweaters og pullovers til mænd her.
Fra 1.299,00 kr.
Fås i 2 farver
599,00 kr.
Fås i 2 farver

Sweaters og pullovers til mænd: Varme, bløde og komfortable til hverdag og fritid

En god sweater eller pullover er en essentiel del af enhver mands garderobe. De er perfekte til at holde dig varm på kolde dage, uanset om du er på arbejde, i byen eller på en tur i naturen. Sweaters og pullovers er begge langærmede, strikkede trøjer der påføres ved at trække dem over hovedet. Herre sweaters og herre pullovers kan begge være udstyret med en åbningsmekanisme på fronten i form af knapper eller en lynlås. De kan også have en enkel rund halsudskæring eller V-hals uden knapper eller lynlåse. Sweaters og pullovers med høj hals giver lidt ekstra varme. En hættetrøje er en slags sweater eller pullover der er udstyret med en hætte for ekstra varme og beskyttelse.

Sweaters og pullovers til mænd: Materialer

Herre sweaters og herre pullovers findes i et væld af forskellige designs og materialer, der egner sig godt til hverdag og fritid. Visse sweaters og pullovers er lavet af materialer, der gør dem bedst egnede til hverdagsbrug. Sweaters og pullovers der er lavet af materialer med flere funktionelle og tekniske egenskaber, vil være mere alsidige, og kan bruges i hverdagen såvel som på ture i naturen, ved aktiviteter med højt eller skiftende intensitetsniveau. Herre sweaters og pullovers kan være lavet af forskellige materialer såsom uld, bomuld eller fleece.

Sweaters og pullovers til mænd af uld

Herre sweaters og herre pullovers der er lavet af uld, er varme og bløde. Udover hverdagsbrug, egner herre sweaters og pullovers af uld sig særligt godt til outdoor-brug på grund af uldens mange gode, naturlige egenskaber. Uld er et naturmateriale der fås i mange forskellige kvaliteter. Uldfibrenes struktur og materialets egenskaber afhænger hvilket dyr ulden kommer fra og hvordan ulden er spundet og strikket. Det meste uld kommer fra får og hovedsageligt fra merinofår og Shetland-får. Der findes også andre typer uld der kommer fra andre dyr. Kashmir, mohair og angora kommer hhv. fra kashmir-geder, angora-geder og angora-kaniner. Disse uldtyper er dyre og meget skrøbelige, hvorfor de bruges primært i luksusprodukter og ikke egner sig til brug i beklædning til friluftsliv. Alpaca-uld fra alpachaen og kamel-uld der laves af kamelhår, er mere slidstærke uldtyper, men fordi de også er meget dyre, blandes de ofte med fåreuld og bruges primært i mere luksuriøse produkter. Uldfibrene fra får kan være meget grove eller meget fine. En af de grovere uldkvaliteter kommer fra Shetland-fårene. Denne uldtype kradser meget og egner sig bedste til beklædning og produkter såsom frakker, tæpper og lignende, der ikke kommer i direkte kontakt med huden. Den fineste uldkvalitet fra får kommer fra merino-fårene, hvor uldfibrene er tyndere end silkefibre. Denne uldtype er utroligt blød, slidstærk og helt kradsfri. En stor del af beklædning til friluftsbrug er derfor lavet af merinould.

Hvilke egenskaber har uld?

Herre sweaters og herre pullovers af uld er meget behagelige og varme at have på. Ulden har også nogle naturlige egenskaber, der gør det til et ekstra komfortabelt materiale. Uld er et naturprodukt der giver rigtig god varme. Selv tynde herre sweaters og pullovers af uld vil give mærkbart meget varme. Uld er også et meget åndbart materiale, så du vil ikke overophede med en uldtrøje på. Uldens egenskaber inden for varme og åndbarhed gør også, at uld er fremragende til at regulere din kropstemperatur både i varmt og koldt vejr, så du altid har det behageligt. Hvis uld bliver fugtigt eller vådt, så vil det stadig varme godt. Og så kan du have den samme uldtrøje på mange dage i træk uden at behøve at vaske den, da uld er naturligt lugtafvisende. Trøjen skal bare hænges til luftning imellem brug. Uld kan forarbejdes på mange forskellige måder, og uldtrøjer kan være ultratynde og lette, meget store og tunge, og alt derimellem. Uld blandes ofte med andre materialer såsom nylon eller bomuld for at give ekstra slidstyrke eller gøre materialet billigere. Uldtrøjer til mænd kan være meget simple i deres design eller mere tekniske. Simple uldtrøjer giver primært varme og er designet til brug både i hverdagen og på tur. De mere tekniske uldtrøjer er designet til at øge nogle af uldens øvrige egenskaber, og er skabt til mere aktivt brug, f.eks. sport og friluftsbrug, men egner sig også rigtig godt til hverdagsbrug. Herre sweaters og pullovers af uld tørrer langsommere end herre sweaters og pullovers af fleece. De vil også være mindre slidstærke og kræver mere skånsom pleje og vask. Beklædning til mænd af uld skal vaskes korrekt for at bevare uldens egenskaber og for at undgå at ulden krymper.

Sweaters og pullovers til mænd af bomuld

Herre sweaters og herre pullovers af bomuld egner sig rigtig godt til hverdagsbrug, men er ikke det bedste valg til turbrug. Bomuldens egenskaber er simple og få i sammenligning med f.eks. uld. Sweaters og pullovers til mænd af bomuld er ikke de mest alsidige. Bomuld er et behageligt materiale til hverdagsbrug og til fritidsaktiviteter med lav intensitet.

Hvilke egenskaber har bomuld?

Bomuld er et blødt og behageligt naturmateriale der har god åndbarhed og høj slidstyrke, og derfor egner sig godt til herre trøjer til hverdagsbrug. Når det kommer til mere tekniske egenskaber, har bomulden ikke meget at byde på. Bomuld suger meget vand og er ikke svedtransporterende. Bruger du en bomuldstrøje til aktiviteter med høj intensitet hvor du sveder meget, vil du hurtigt blive kold når du sænker aktivitetsniveauet. Bomuld er ikke et temperaturregulerende materiale, så det egner sig ikke til brug ved aktiviteter med skriftende intensitetsniveau. Herre sweaters og pullovers af bomuld vil heller ikke være lige så varme som herre sweaters og herre pullovers af andre materialer, f.eks. uld eller polyester.

Sweaters og pullovers til mænd af fleece

Herre sweaters og pullovers af fleece egner sig både godt til hverdagsbrug og turbrug. Fleecens tekniske egenskaber gør, at materialet egner sig særlig godt til aktivt brug og aktiviteter med højt eller skiftende aktivitetsniveau. Dette gør sweaters og pullovers til mænd af fleece til varme trøjer der også er meget alsidige.

Hvilke egenskaber har fleece?

Herre sweaters og herre pullovers af fleece har mange tekniske egenskaber udover at de giver en rigtig god varme. Fleece er et syntetisk materiale der er fremstillet af polyester. Materialet er ofte blandet med nylon for at øge slidstyrken, og elastan for at tilføje tøjet ekstra strækbarhed. Dette gør, at sweaters og pullovers til mænd af fleece er meget behagelige at have på, også selvom nogle varianter har en mere tætsiddende pasform. Blandingen af polyester og nylon gør selv meget tynde fleecetrøjer ekstremt slidstærke. Indersiden på tøj af fleece har ofte en opkradset struktur. Denne gør, at fibrene kan binde en masse varm luft materialet, som isolerer godt mod kulde. Trøjer af fleece er også meget lette i forhold til hvor meget de varmer, så de er nemme at have med i taskes som en ekstra lag. Fleecens hurtigtørrende, svedtransporterende og vandafvisende egenskaber gør også herre trøjer af fleece oplagte til aktivt brug med højt eller skiftende intensitetsniveau. I modsætning til uld, kan fleece dog være mindre åndbart og kan nemmere komme til at lugte ved brug flere dage i træk uden vask. Herre sweaters og pullovers af fleece kan også komme til at føles vådt og klamt når man står stille efter man har været meget aktiv og har svedt meget. Trøjer af fleece er dog ofte billigere og lettere end trøjer af uld.