null
Friluftsland logo
Se også
Close icon
menu burger icon
Butikker
0
Kurv arrow icon
Butikker
 • Fragt fra 19,- Fri fragt over 499,-
  arrow icon

  GRATIS FRAGT: Afhent i butik eller via GLS/Postnord fra 499,-

  LEVERING: Kun 1-2 dage på lagervarer

  RETURNERING: Altid 30 dage, uden bøvl

  GRØNLAND: Fragt: 299,- Gratis fra 2995,-

 • Gavekort
 • Telefon Kundeservice
  arrow icon

  Vores kundeservice har åbent: Man-fre 9:00 - 17:00

  Telefon: 33 14 51 50. E-mail: kundeservice@friluftsland.dk

  Mere kundeservice
 • Butikker
  Butikker
  arrow icon
 • Tilbud | Spar op til 50%
  arrow img

  Bliv klar til et 2022 fyldt med frilufsture og nye eventyr

  Se vores gode tilbud

Friluftsland Miljø, bæredygtighed & CSR

Miljø, bæredygtighed og CSR, er ikke kun tomme ord i Friluftsland.

Miljø og bæredygtighed

I Friluftsland er vi glade og flittige brugere af naturen, og derfor bestræber vi os også på at gøre en seriøs indsats for at værne om naturen og miljøet. I det følgende kan du læse mere om vores miljø- og bæredygtighedspolitik, samt nogle af de konkrete bæredygtighedstiltag, der er i gang i Friluftsland.

”The Friluftsland Way” – vores adfærdskodeks

Vi vil gerne have engagerede og bevidste kunder, der stiller krav til os, og derfor stiller vi også strenge krav til os selv. Vi arbejder efter de retningslinjer, der er nedfældet i ”The Friluftsland Way”, som er vores adfærdskodeks.

The Friluftsland Way fungerer som etisk kompas for Friluftsland, og opstiller retningslinjer for vores ageren i alle henseender – både over for ansatte og samarbejdspartnere i alle led af produktionskæden, natur og dyreliv, samt naturligvis miljøet. Alle medarbejdere i Friluftsland har underskrevet ”The Friluftsland Way”, og har dermed forpligtet sig på at efterleve de retningslinjer, dokumentet udstikker.

The Friluftsland Way

Læs The Friluftsland Way i PDF format.

Grønnere butikker

Vores butikker har i løbet af de sidste par år fået en gevaldig ansigtsløftning. I forbindelse med indretningen af de nye butikker, har det været vigtigt for os at minimere energi- og ressourceforbruget i de enkelte butikker.

 • Alle nyindrettede butikker benytter strømbesparende LED-lys.
 • Fra 1 januar 2020 er al vores strøm EPD-mærket (Environmental Product Declaration): EPD-mærkningen garanterer, at strømmen kommer fra fornybare kilder, samt giver fuldt gennemsigtighed omkring produktions- og leveringsforhold.
 • Butiksinventaret er udvalgt, så det er let at skille ad i enkeltmaterialer, der kan genanvendes, når det en dag er nedslidt.
 • Vi kildesorterer vores affald (i det omfang, det er muligt i de enkelte kommuner).

Læs mere om EPD-mærket strøm.

Indgangen til vores butik i Randers

”Et Grønnere Valg”

Et Grønnere Valg er Friluftslands egen miljømærkning. Vi vurderer det enkelte produkt efter 10 bæredygtighedskriterier – bl.a. miljøvenlige materialer, reduceret økologisk fodaftryk, ansvarlig kemikaliehåndtering, social ansvarlighed, transparens og sporbarhed. ”Et Grønnere Valg” er udarbejdet sammen med vores søsterforetagender i Frilufts Retail A/B (Naturkompaniet i Sverige, Partioaitta i Finland og Globetrotter i Tyskland). Vores ambition er, at ”Et Grønnere Valg” skal være et relevant og pålideligt miljømærke, så det er vigtigere for os, at vi kan stå 100 % inde for de produkter, vi udvælger til ”Et Grønnere Valg”.

Det er en langsommelig og besværlig proces, at vurdere samtlige produkter ud fra 10 vidt forskellige kriterier, så ”Et Grønnere Valg” er en rejse, vi kun lige er begyndt på. Vi kan endnu ikke garantere, at alle produkter i sortimentet er gennemgået, men vi kan garantere, at de produkter, der bærer mærket, vitterlig er et grønnere valg end gennemsnittet.

Læs mere om ”Et Grønnere Valg”.

Bliv guidet til mere miljørigtige køb med vores Et Grønnere Valg mærkning

Poser og emballage

Den 1. marts 2019 indførte vi betaling på plastikbæreposer, for at minimere vores forbrug af plastik. En stor eller lille bærepose koster p.t. 4 kr. Poserne er fremstillet i 100 % genanvendt plastik, og alle indtægter fra salg af poserne (eksklusive moms) går til miljøarbejde. Friuftsland afholder alle produktionsomkostninger og afgifter.

Vi sælger også en slidstærk genbrugspose for kun 20 kr.

Genbrugsposen er fremstillet af 80 % genanvendt plastik, og indtjeningen fra salget af poserne går ubeskåret til at bygge et offentligt shelter et sted i Danmark.

Køb posen i vores butikker landet over.

Brug vores genbrugspose igen og igen og igen og...

Vi bruger så vidt muligt genanvendt emballage når vi pakker og sender varer. Vi gemmer den emballage, vi modtager varer i fra vores leverandører, og genbruger papkasser, plastik og pap som kassefyld og indpakning. Vi bruger stadig en lille del ny plastik til at sende mindre pakker, og arbejder på at finde en mere bæredygtig løsning for de varer, det ikke giver miljømæssig mening at sende ud i en alt for stor papkasse.

Aflever tøj og sko til genbrug i Friluftsland

Genbrug og genanvendelse af de produkter og materialer, der allerede er i kredsløb, er nogle af nøglerne til en mere bæredygtig fremtid. Desværre ender rigtig meget tøj og fodtøj, der kunne være genbrugt, på lossepladser og forbrændingsanlæg, hvor materialerne ikke bliver udnyttet optimalt. Det vil vi gerne være med til at gøre noget ved. Derfor har vi allieret os med I:CO, og tager nu imod til gamle tøj og fodtøj, så det kan blive genanvendt bedst muligt. Du kan finde en genbrugsstation, hvor du kan aflevere gammelt tøj og fodtøj, i alle Friluftslands butikker.

Læs mere om vores genbrugsstationer.

Du kan aflevere brugt friluftsbeklædning i alle vores butikker

Pleje, vedligehold og reparation

Noget af det vigtigste, vi som forbrugere kan gøre for en grønnere fremtid, er at forsøge at minimere vores forbrug. Og det kan vi blandt andet gøre ved at nøjes med at købe de ting, vi har brug for, købe kvalitetsprodukter, der kan holde i mange år, og passe og pleje dem, så de holder og fungerer så længe og så godt som muligt. Vi gør en dyd ud af at sælge kvalitetsudstyr, der er lavet til at blive brugt hårdt i mange år, og vi bestræber os på at give en grundig og seriøs vejledning, så vores kunder kommer hjem med det rette udstyr til deres behov. Og vi står altid klar med råd og vejledning til pleje og vedligehold.

Læs mere om pleje og vedligehold i vores udstyrsguide.

Vi samarbejder også med Outdoor Equipment Service, der specialiserer sig i vedligehold og reparation af friluftsudstyr – og f.eks. kan hjælpe, hvis du skal have udskiftet lynlåsen i din yndlingsjakke, eller lappet en flænge i dine GORE-TEX-bukser.

Læs mere om Outdoor Equipment Service.

CSR rapporter

CSR er en forkortelse for Corporate Social Responsibility, som står for virksomheders arbejde med at integrere miljømæssige og sociale hensyn i både egne og samarbejdspartneres forretningsaktiviteter. Friluftsland er den del af Frilufts Retail Europe A/B, der ejes af Fenix Outdoor. Du kan læse mere om Fenix-gruppens bæredygtighedsarbejde og finde årlige CSR-rapporter, samt anden relevant information, her:

Læs her om CSR-rapporter og anden relevant information.Tilmeld dig Friluftslands nyhedsmail, hvor du får gode tilbud, nyheder, guides og tips om varer inden for vores sortiment og om friluftsliv og rejser generelt.

Tilmeld