Huer

En hue giver et kæmpe skud varme til hele kroppen, da en stor del af kropsvarmen forsvinder via hovedet, hvis det er det eneste, der er blottet. Som mor altid sagde: Fryser du om tæerne, så tag en hue på!
Huer
En hue giver et kæmpe skud varme til hele kroppen, da en stor del af kropsvarmen forsvinder via hovedet, hvis det er det eneste, der er blottet. Som mor altid sagde: Fryser du om tæerne, så tag en hue på!
229,00 kr.
Fås i 3 farver
349,00 kr.
Fås i 3 farver
349,00 kr.
Fås i 3 farver
349,00 kr.
Fås i 3 farver
229,00 kr.
Fås i 2 farver
Fra 159,00 kr.
Fås i 3 farver
279,00 kr.
Fås i 2 farver
Fra 399,00 kr.
Fås i 5 farver
349,00 kr.
Fås i 2 farver
Fra 299,00 kr.
Fås i 3 farver
Fra 499,00 kr.
Fås i 4 farver
## Stort udvalg af varme huer til mænd

Der er ikke noget som varmen fra en strikket hue, når vinden blæser og temperaturen daler. Det er især i vinterhalvåret, at de varme og strikkede huer vinder frem, mens de tyndere varianter egner sig bedre til når man er på tur i sommerhalvåret, f.eks. her i Norden, hvor det stadig er rart at have en pålidelig varmekilde til øverste etage.

I Friluftsland finder du et bredt udvalg af huer fra kvalitetsmærker som Buff - der må siges at være deciderede specialister inden for hoved- og halsbeklædning - Fjällräven, Arc’teryx, The North Face, Icebreaker og flere endnu.

## Strikkede huer i uld - oplagte til både vinter og sommer

Vi har mindst lige så mange forskellige typer af huer, som vi forskellige mærker af huer. Derfor tør vi godt sige, at vi med stor sandsynlighed har en hue, der kan dække lige præcis dit behov. Langt størstedelen af vores huer er fremstillet i uld, fordi det er et genialt materiale, der fungerer hele året rundt. Grundet materialets formidable isoleringsevne (også selvom det bliver vådt), er uld mest kendt som et materiale til årets koldere tid, men grundet uldens temperaturregulerende og fugtabsorberende egenskaber, egner det sig fremragende til helårsbrug og det kan du læse meget mere om i vores artikel omhandlende [5 gode grunde til at bruge uld i sommerhalvåret](https://www.friluftsland.dk/blog/5-...).

## Tynd eller tyk hue - hvilken metervare bør du gå efter?

Det er ofte de varmere huer, der vinder frem i vinterhalvåret, hvor tykkere metervarer, dobbelt-lag og måske endda en form for vind- og vejrbeskyttelse, såsom GORE-TEX, ofte er en del af pakken. De tykkere huer vil ofte have en mere fyldig strik, der optimerer huens evne til at fange luft i hulrum og dermed holde på varmen. Disse huer vil ofte være oplagte til hverdags- og fritidsbrug eller som en lejrhue på turen, hvor det primære formål er at pakke så meget varme sammen i huen som overhovedet muligt.

Er du derimod typen, der holder af at begive dig ud på friske løbeture i det bidstre efterår eller på de kølige vintermorgener, kan det sagtens stadig betale sig at investere i en lidt tyndere huer, men vi vil stadig anbefale, at du går efter en hue i uld, men det er måske en god idé at holde sig fra huer med en meget fyldig strik og i stedet gå efter en tætsiddende pasform. Her vil der ofte indgå et syntetisk materiale i materiale blandingen for at holde bedre på pasformen. De tynde huer har også den fordel, at de vil passe bedre under en hjelm, hvilket er fordelagtigt, hvis man f.eks. pendler til og fra arbejde på cyklen i vinterhalvåret eller begiver sig ud på klatreture, selvom temperaturen nærmer sig frysepunktet.

Sidst, men ikke mindst, vil vi altid anbefale at parre en god hue med en behagelig og varm halsedisse for at beskytte halsen. Du har sikkert set denne kombination masser af gange før - og det er simpelthen fordi, den bare virker godt. Det er let, kompakt og effektiv isolering mod kulden, og det fungerer både på tur og i fritiden.