Uldunderbukser til mænd

Find underbukser til mænd her.
Uldunderbukser til mænd
Find underbukser til mænd her.

Uldunderbukser til mænd: Behageligt, åndbart og temperaturregulerende undertøj

Uldunderbukser til mænd er oplagt undertøj til generelt friluftsliv såvel som længere ture i naturen, men kan også hurtigt blive en favorit til hverdagsbrug. Uldens naturlige egenskaber gør uldunderbukser til mænd komfortable at have på i mange forskellige klimaer og temperaturer, og under forskellige aktivitetsniveauer. Om vinteren vil ulden give lidt ekstra varme og om sommeren vil den virke kølende.

Om merinould

Uldunderbukser til mænd af merinould har mange gode, naturlige egenskaber. Merinould er en af de mest populære typer uld til underbukser og undertøj generelt. Merinould er kendt for at være blødt mod huden, kradsfrit og komfortabelt at have på. Merinould er også lugtresistent og antibakterielt, hvilket betyder, at det ikke kommer til at lugte lige så nemt som syntetiske materialer. Derfor er uldunderbukser af merinould til mænd oplagte til en lang række aktiviteter med højt eller varierende aktivitetsniveau.

Kradser uldunderbukser?

Uld fås i mange forskellige typer og kvaliteter. De grove uldtyper kradser ofte, og egner sig derfor bedst til overtøj og tæpper, der ikke er i direkte kontakt med huden. Merinould er den fineste uldtype og er helt kradsfrit. Derfor bruges merinould ofte til tøj der er i direkte kontakt med huden. Er du en af de få med ekstrem sensitiv hud, kan du overveje at vælge herre uldunderbukser af merinould blandet med nylon, hvis du oplever gener fra uldunderbukser af 100% merinould.

Hvad er fordelene ved herre underbukser af merinould?

 • Temperaturregulerende: Merinould er et naturligt temperaturregulerende materiale der varmer i kolde temperaturer og virker kølende i varmere temperaturer.
 • Blødt og komfortabelt: Merinould er den fineste uldtyper der findes. De tynde, lette uldfibre kradser ikke, men føles derimod bløde og behagelige mod bar hud.
 • Lugtresistent: Merinould er naturligt lugtresistent. Uldunderbukser til mænd af merinould kommer ikke lige så nemt til at lugte som underbukser af bomuld eller syntetiske materialer.
 • Antibakterielt: Merinould har antibakterielle egenskaber, der forhindrer bakterievækst. Dette betyder, at du sagtens kan have det samme par uldunderbukser på flere dage i træk når du er ude at rejse.
 • Varmer selv når det er vådt: Merinould tørrer lidt langsommere end andre materialer, men giver til gengæld varme selv når det er vådt. Med et par herre underbukser af merinould, behøver du derfor ikke at bekymre dig om at blive kold hvis du bliver våd.
 • Stretch: Merinould har naturlig god strækbarhed, der gør materialet behageligt at have på.
 • Bæredygtighed: Merinould er et naturligt materiale der er både bionedbrydeligt og genanvendeligt.
 • Hypoallergent: Merinould er et hypoallergent materiale, der er velegnet til personer med sensitiv hud.

Hvilke typer uldunderbukser til mænd findes der?

Der findes mange forskellige typer af uldunderbukser til mænd. De forskellige typer uldunderbukser til mænd opdeles efter længden på underbukserne, materialets sammensætning, tykkelsen af materialet og graden af tekniske detaljer.

Lange og korte uldunderbukser til mænd

Du kan vælge mellem lange uldunderbukser, korte uldunderbukser og uld-boxershorts. Lange uldunderbukser til mænd er oplagte til brug i koldere temperaturer, f.eks. til skiferien eller rejser til områder med koldt klima. Lange uldunderbukser til mænd fås også i tyndere varianter, der kan være gode at have på i hverdagen under almindelige bukser, i de koldere vintermåneder herhjemme.

Materialerne på uldunderbukser til mænd

Uldunderbukser til mænd findes i flere varianter med forskellig sammensætning i materialerne. Herre uldunderbukser fås både i 100% merinould og i materialer der er sammensat af merinould og f.eks. nylon. Når merinould blandes med et syntetisk materiale, øger det materialets slidstyrke.

Tynde og tykke uldunderbukser til mænd

Uldunderbukser til mænd findes også i forskellige tykkelser. Uldunderbukser af tykkere merinould vil generelt være mest oplagte til brug i koldere klima, mens uldunderbukser af tyndere merinould vil være bedst til brug i varmere klima og til hverdag. Skal du afsted på en længere rejse eller på vandretur væk fra civilisationen i lunt eller varmt klima, kan du ofte nøjes med at medbringe 2-3 par korte uldunderbukser af tynd merinould. Skal du afsted på skiferie, er et par lange uldunderbukser oplagte. Hvor tykke de lange uldunderbukser skal være, afhænger af hvor meget du har tendens til fryse. Skal du ud at rejse i koldt klima, eller skal du bruge et par uldunderbukser til aktiviteter hvor du sidder meget stille, er et par lange uldunderbukser af tykkere kvalitet mest oplagt.

Tekniske uldunderbukser til mænd

Visse typer uldunderbukser til mænd har en række tekniske detaljer der gør dem oplagte til brug på rejser eller tur.

 • Uldnet: Nogle uldunderbukser til mænd er designet med ”uldnet” på bestemte områder af benene. Dette indebærer, at merinoulden er spundet i en mere åben konstruktion der ligner et net. Uldunderbukser med denne konstruktion skaber større varme når de indgår som inderste lag i et lag-på-lag set up, eftersom de mange huller fanger en større mængde stillestående luft der fungerer som et isolerende lag. Samtidigt gør net-konstruktionen det nemt at komme af med overskudsvarmen. Du skal blot fjerne eller kortvarigt løfte de lag der ligger ovenpå, og du vil med det samme blive kølet af.
 • Forstærkninger: Herre uldunderbukser der er designet til alsidigt og krævende brug, har ofte forstærkninger på udsatte områder såsom knæ, talje og bagdel. Disse uldunderbukser kan modstå mere slid end tyndere uldunderbukser uden forstærkninger.
 • Uldfleece: Visse uldunderbukser til mænd er lavet af merinould der er spundet så det har en masse små løkker på indersiden og en glat yderside. Dette skaber et materiale der minder om fleece eller frotté. De mange små løkker skaber små luftkamre hvor der kan fanges mere stillestående luft der fungerer som et isolerende lag. Denne type uldunderbukser er ofte meget varme og egner sig godt til brug i meget koldt vejr eller til den, der generelt fryser meget.

Hvilken type uldunderbukser skal jeg vælge?

Der findes mange typer uldunderbukser til mænd. Når du skal vælge et par uldunderbukser, er der nogle punkter du kan tage med i dine overvejelser:

 • Aktivitetsniveau: Overvej hvilket aktivitetsniveau du skal bruge uldunderbukserne til. Hvis du skal være meget aktiv, er det en fordel at vælge herre uldunderbukser, der er lavet af et tyndere materiale, da de vil være lettere end tykkere uldunderbukser, og vil tørre lidt hurtigere.
 • Temperatur: Hvis du skal bruge et par uldunderbukser til når du skal ud at vandre, på skiferie eller afsted på en anden type rejse, så er det godt at se på hvordan klimaet er i området. Overvej også hvordan vejret er i den bestemte periode du skal være der. Hvis du skal bruge uldunderbukserne i hverdagen, kan du overveje, om du har en tendens til at fryse eller ej. Tyndere uldunderbukser fylder naturligvis mindre under bukserne, men et par herre uldunderbukser af lidt tykkere kvalitet, kan give dig den lille smule ekstra varme du måske behøver.
 • Tekniske detaljer: Uldunderbukser til mænd fås både i helt simple varianter og i varianter, med forskellige tekniske detaljer. Overvej om et par uldunderbukser med flere tekniske detaljer vil passe bedre til dine personlige behov end et mere simpelt par.
 • Pasform: Herre uldunderbukser skal sidde tæt på kroppen, men ikke for stramt. Du kan prøve uldunderbukserne udenpå dine egne underbukser inden du køber dem for at sikre dig, at du har fat i den rigtige størrelse.
 • Materiale: Vælg et par uldunderbukser, der er lavet af 100% merinould eller en blanding af merinould og et andet materiale, f.eks. nylon. Herre uldunderbukser af merinould blandet med nylon vil være mere slidstærke end herre uldunderbukser af 100% merinould.

Hvordan vasker man uldunderbukser?

Brug et uldvaskemiddel og vask uldunderbukserne i vaskemaskinen på uldprogram. Du skal ikke tørretumble uldunderbukser, men i stedet hænge dem til tørre ved stuetemperatur. Følg altid vaskeanvisningen i tøjet.