Uldundertrøjer til mænd

Find uldundertrøjer til mænd her.
Uldundertrøjer til mænd
Find uldundertrøjer til mænd her.

Uldundertrøjer til mænd: Komfortabelt, praktisk og temperaturregulerende

Uldundertrøjer til mænd oplagte som det inderste lag på overkroppen både i hverdagen og til outdoor brug. Uld har mange naturlige egenskaber der gør, at en herre uldundertrøje vil være oplagt at have på til langt de fleste aktiviteter med lavt eller varierende aktivitetsniveau. Uldens egenskaber gør også at en uldundertrøje vil være behagelig at have på i mange forskellige klimaer og temperaturer.

Uldundertrøjer af merinould

Merinould er en af de mest populære typer uld til meget beklædning til outdoor, hverdag og sport. Merinould er kendt for at være kradsfrit, meget komfortabelt og for at føles utrolig blødt mod huden. Herre uldundertrøjer af merinould har uldens mange gode, naturlige egenskaber. Merinould kommer heller ikke til at lugte lige så nemt som bomuld og syntetiske materialer, eftersom uld er naturligt lugtresistent og antibakterielt.

Kradser uldundertrøjer?

Herre uldundertrøjer af merinould kradser ikke. Uld kan fås i mange forskellige kvaliteter alt efter hvilken type får ulden kommer fra. Man bruger ofte grove uldtyper til frakker og tæpper der ikke kommer i direkte kontakt med huden da grove uldtyper ofte kradser meget. Uldfibrene i merinould er meget finere end uldfibrene i andre typer uld, hvilket gør merinould helt kradsfrit, og utrolig blødt og behageligt at have på i direkte kontakt med huden. Ganske få personer har ekstrem sensitiv hud og kan opleve gener ved beklædning af 100% merinould. Disse personer kan overveje at vælge uldundertrøjer af merinould blandet med nylon.

Hvad er fordelene ved herre undertrøjer af merinould?

 • Temperaturregulerende: Med sine temperaturregulerende egenskaber, varmer merinould i kolde temperaturer og virker kølende i varme temperaturer.
 • Blødt og komfortabelt: Merinouldens fine, tynde uldfibre spindes til et materiale der er kradsfrit og føles blødt og behageligt mod den bare hud.
 • Lugtresistent: Fordi merinould er naturligt lugtresistent, kommer herre uldundertrøjer ikke lige så nemt til at lugte som undertrøjer af syntetiske materialer eller bomuld.
 • Antibakterielt: Merinouldens antibakterielle egenskaber hæmmer bakterievækst. Derfor kan du have den samme uldundertrøje på flere dage i træk når du er ude at rejse, uden at bekymre dig om lugt.
 • Varmer når det er vådt: Merinould varmer selvom det er vådt. Med en herre undertrøje af merinould, behøver du derfor ikke at bekymre dig om at blive kold hvis du har svedt meget eller er blevet våd af regn. Dette gør en uldundertrøje oplagt til skiftende aktivitetsniveauer, f.eks. som inderste lag hvis du cykler på arbejde.
 • Stretch: Herre uldundertrøjer af merinould har naturlig god strækbarhed, der gør dem behagelige at have på til de fleste aktiviteter.
 • Bæredygtighed: Materialer af 100% merinould er både genanvendelige og bionedbrydelige.
 • Hypoallergent: Merinould er et materiale der er velegnet til personer med meget sensitiv hud eftersom det er et naturligt hypoallergent materiale.

Hvilke typer herre uldundertrøjer findes der?

Der findes flere forskellige typer uldundertrøjer til mænd. Herre uldundertrøjer fås med korte eller lange ærmer, i forskellige materialesammensætninger i forskellige tykkelser og designet med få eller flere tekniske detaljer.

Uldundertrøjer til mænd med korte eller lange ærmer

Herre uldundertrøjer med korte ærmer er oplagte til brug i varmere vejr og når du gerne vil have en uldundertrøje som inderste lag uden at den skal fylde for meget. En uldundertrøje med korte eller ingen ærmer sikrer bedre bevægelsesfrihed end en uldundertrøje med lange ærmer. I koldere temperaturer kan en herre uldundertrøje med lange ærmer være at foretrække for den ekstra varme og beskyttelse.

Materialerne på uldundertrøjer til mænd

Uldundertrøjer til mænd fås med forskellige materialesammensætninger. Herre uldundertrøjer fås både i materialer spundet af 100% merinould og i materialer der er sammensat af merinould blandet med andre materialer. Ofte blandes merinould med bomuld eller syntetiske materialer. Herre uldundertrøjer af merinould blandet med bomuld er ofte tungere men billigere end uldundertrøjer af 100% merinould. Disse varianter har ikke lige så gode egenskaber som en herre uldundertrøje af ren merinould. Når merinoulden blandes med syntetiske materialer, f.eks. nylon, øger det typisk undertrøjens slidstyrke. Dette kan være en fordel hvis du bruger uldundertrøjen meget og har tendens til hurtigt at slide tøjet op.

Tynde og tykke uldundertrøjer til mænd

Uldundertrøjer til mænd fås i forskellige tykkelser. Herre uldundertrøjer af tykkere merinould kan både have lange eller korte ærmer. Langærmede og kortærmerede uldundertrøjer i tykkere kvalitet vil være mest oplagte til brug i koldere klima, mens uldeundertrøjer i tyndere kvalitet vil være det foretrukne valg til brug i varmere klima og til hverdag. Skal du ud at rejse kan en kombination af en langærmet, lidt tykkere herre uldundertrøje og en kortærmet, tyndere herre uldundertrøje give god alsidighed på turen. I varmt vejr kan du nøjes med at have den kortærmede uldundertrøje på. Hvis vejret bliver køligere eller så snart temperaturen falder om aftenen, kan du kombinere den kortærmede uldundertrøje med den langærmede, tykkere uldtrøje for mere varme og beskyttelse. For optimal beskyttelse skal uldundetrøjen kombineres med en skaljakke der beskytter mod vind og vejr – f.eks. en vand- og vindtæt skaljakke eller en softshelljakke.

Tekniske uldundertrøjer til mænd

Herre uldundertrøjer fås også med tekniske detaljer. Disse typer uldundertrøjer er designet til mere specifikt brug og vil ofte være oplagte til brug på ture med bestemte aktiviteter såsom ski eller løb, eller på rejser.

 • Uldnet: Merinould kan spindes i en mere åben struktur der ligner et net. Herre uldundertrøjer der er designet med denne konstruktion, har uldnet på bestemte områder, typisk på brystet og ryggen samt under armene. De områder, der er mest udsatte for slid, er konstrueret med almindelig, tætspundet merinould. Uldundertrøjer til herrer med uldnet skaber større varme når de indgår som inderste lag i et lag-på-lag set up. Nettets mange huller fanger en større mængde stillestående luft der optimerer undertrøjens isoleringsevne. Net-konstruktionen gør det også særdeles nemt at komme af med overskudsvarmen. Ved at løfte på de lag der ligger ovenpå uldnettet, kommer du hurtigt af med varmen og bliver kølet af.
 • Forstærkninger: Nogle herre uldundertrøjer er designet med forstærkninger på udsatte områder såsom albuer og lænd. Disse uldundertrøjer kan klare mere slid end uldundertrøjer uden forstærkninger.
 • Uldfleece: Visse uldunderbukser til mænd er lavet af merinould der er spundet så det har en masse små løkker på indersiden og en glat yderside. Dette skaber et materiale der minder om fleece eller frotté. De mange små løkker skaber små luftkamre hvor der kan fanges mere stillestående luft der fungerer som et isolerende lag. Denne type uldunderbukser er ofte meget varme og egner sig godt til brug i meget koldt vejr eller til den, der generelt fryser meget.
 • Halsudskæring: Uldundertrøjer til mænd fås med forskellige halsudskæringer. Uldundertrøjer med klassisk rund halsudskæring eller crewe neck har et klassisk look der egner sig til det meste. Uldundertrøjer fås også med høj hals. Disse uldundertrøjer har ofte en hel- eller halvlængde lynlås på fronten der gør det nemt at lyne op for uldundertrøjen så du let kan få den af og på, eller komme af med overskudsvarmen. Denne type halsudskæring kan være lav eller høj. Uldundertrøjer til mænd fås også med indbygget hætte for optimal beskyttelse og varme.

Hvilken type uldundertrøje skal jeg vælge?

Uldundertrøjer til mænd fås i mange varianter. Når du skal vælge en uldundertrøje, kan du overveje følgende punkter:

 • Aktivitetsniveau: Hvilket aktivitetsniveau skal du primært bruge uldundertrøjen til? Hvis du skal være meget aktiv, er en uldundertrøje af tyndere kvalitet oplagt da den vil være lettere end en uldundertrøje af tykkere kvalitet, og vil tørre lidt hurtigere.
 • Temperatur: Hvis du skal ud at vandre, på skiferie eller ud at rejse, er det en god idé at kigge nærmere på det generelle klima i det område, du skal til. Se også på vejrudsigten for den specifikke periode, du skal være i området. Vælg en uldundertrøje med en tykkelse og et design der passer til temperaturen og dine personlige behov.
 • Tekniske detaljer: Herre uldundertøjer fås i helt simple designs eller med forskellige tekniske detaljer. Overvej om en uldundertøje med flere tekniske detaljer vil passe bedre til dine personlige behov end en mere simpel uldundertrøje.
 • Pasform: En herre uldundertøje skal sidde tæt på kroppen, men ikke for stramt. På den måde fylder den ikke for meget under de øvrige lag samtidigt med, at den sikrer dig god bevægelsesfrihed.
 • Materiale: Vælg en uldundertrøje der er lavet af 100% merinould hvis du vil have det mest naturlige produkt. Har du behov for en uldundertrøje der er mere slidstærk, kan du vælge en herre uldundertrøje af merinould blandet med nylon.

Hvordan vasker man en uldundertrøje?

Brug et uldvaskemiddel og vask uldundertrøjen i vaskemaskinen på uldprogram. Du skal ikke tørretumble uldundertrøjen, men i stedet hænge den til tørre ved stuetemperatur. Følg altid vaskeanvisningen i tøjet.