Vandrerygsække

Skal du have plads til mad, telt, sovepose og alt der hører med på vandretur, er en  **vandrerygsæk**  det helt rigtige! De med avancerede bæresystemer leder vægten ned i hoftebæltet, så læsset bæres på bækkenet og af de store muskelgrupper i benene istedet for de relativt svage rygmuskler.
Vandrerygsække
Skal du have plads til mad, telt, sovepose og alt der hører med på vandretur, er en  **vandrerygsæk**  det helt rigtige! De med avancerede bæresystemer leder vægten ned i hoftebæltet, så læsset bæres på bækkenet og af de store muskelgrupper i benene istedet for de relativt svage rygmuskler.
## Find vandrerygsækken til dit næste eventyr

Blandt vores store udvalg af rygsække til vandring fra [Osprey](https://www.friluftsland.dk/brand/o...), [Mystery Ranch](https://www.friluftsland.dk/brand/m...) og [Fjällräven](https://www.friluftsland.dk/brand/f...) finder du en bred vifte af [store rygsække](https://www.friluftsland.dk/rygsaek...), der er velegnede til alt fra den lange vandretur i ødemarken med masser af oppakning, til de kortere weekendture eller trekking fra hytte-til-hytte, hvor man typisk har mindre grej med, hvor de [mindre rygsække](https://www.friluftsland.dk/rygsaek...) er mere oplagte.

En god rygsæk er et vigtigt stykke udstyr til din vandretur. Først og fremmest, gør den det muligt at bære tunge læs over større afstande på en komfortabel måde. Når man bevæger sig rundt i uvejsomt terræn, er rygsækken også den bedste måde at medbringe dine ting sikkert og praktisk.

Vi har varianter af vandrerygsække, som passer til både herrer og damer. Her tilpasses ryglængde, bærestropper og hoftebælter til kvinder og mænds forskellige anatomi, så bedst mulig pasform og komfort opnås. Rygsækkene har forskelligt rumfang, så du har mulighed for at finde lige den størrelse, som passer til dine behov.

## Store eller små - de bedste vandrerygsække til formålet

Alt efter om du skal på en endagstur eller skal vandre i flere uger, har du behov for en rygsæk med forskellige kapacitet i liter. Den ene rygsæk skal måske kun indeholde en flaske vand, en snack og en ekstra jakke, imens den anden skal have plads til både [sovegrej](https://www.friluftsland.dk/sovegre...), [mad](https://www.friluftsland.dk/mad-dri...), [brænder](https://www.friluftsland.dk/mad-dri...), og masser af andet nødvendigt/unødvendigt udstyr.

De bedste vandrerygsække er derfor ikke kendetegnet ved deres størrelse - men om de opfylder dine behov for en god rygsæk til friluftslivet. Det indebærer blandt andet:

 * Komfort - sidder rygsækken godt på ryggen?
 * Kapacitet - kan rygsækken rumme hvad din tur kræver?
 * Indretning - kan du pakke dine ting, som du gerne vil?
 * Design - hvilket look og hvilken farve kan du bedst lide?  

I [denne artikel](https://www.friluftsland.dk/blog/va...) giver vi dig endnu flere tips til, hvad der kendetegner en god rygsæk til vandring og trekking.

## Indstil din vandrerygsæk korrekt

Mange af vores vandrerygsække har avancerede bæresystemer. Det betyder, at de leder den primære vægt ned i hoftebæltet. Således, er det bækkenet og de [store muskelgrupper i benene](https://www.sundhedslex.dk/benmuskl...), som bærer vægten. Det modvirker ømhed og sørger for, at din ryg bliver aflastet. Forskellen på et godt og korrekt indstillet bæresystem og et knap så godt et, kan særligt mærkes sidst på dagen, når benene begynder at give efter for de mange kilometer.

Mange brugere af vandrerygsække ved desværre ikke helt, hvordan bæresystemet skal sidde. Men hvis du ikke har styr på, hvordan du indstiller din rygsæk, går du glip af af alle fordelene - og risikerer at blive øm i ryg og lænd. For at opnå den bedste effekt, skal du indstille rygsækkens bæresystem, så det passer til din krop. Du finder en udførlig og rigt illustreret [guide til at indstille din vandrerygsæk korrekt](https://www.friluftsland.dk/blog/va...) lidt nede på siden i dette blogindlæg.

Du kan selvfølgelig også finde masser af vandretosset personale rundt omkring i vores fysiske butikker, der kan hjælpe dig med alt fra udvælgelsen af rygsækken til den individuelle indstilling, så du får en god løsning, som passer til dine behov. Se også vores udvalg af [rejserygsække](https://www.friluftsland.dk/rygsaek...).