Lagenposer

En lagenpose er uundværlig på de eksotiske rejser til Østen, men kan også bruges som inderpose i soveposen for ekstra beskyttelse eller varme. Find lagenposer i silke for ultimativ sovekomfort i troperne, eller vælg en inderpose i fleece-lignende materialer til de kolde måneder.
Lagenposer
En lagenpose er uundværlig på de eksotiske rejser til Østen, men kan også bruges som inderpose i soveposen for ekstra beskyttelse eller varme. Find lagenposer i silke for ultimativ sovekomfort i troperne, eller vælg en inderpose i fleece-lignende materialer til de kolde måneder.
## Hvad er en lagenpose?

En lagenpose er som navnet antyder et lagen, der er formet som en sovepose. Lagenposer kan være fremstillet i forskellige materialer alt efter, hvad den skal bruges til. Især lagenposer i silke er populære, men de findes også i bomuld og syntetiske materialer, der passer til lidt forskelligt.

I bund og grund bruges en lagenpose enten af hygiejniske årsager på rejser til især tropiske egne, som inderpose i soveposen for at forlænge soveposens levetid eller til at øge soveposens komforttemperatur.

## Lagenposer i silke, fleece, bomuld eller polyester

En lagenpose kan nemlig bruges både alene på f.eks. rejser, hvor det er mest hygiejnisk at have sin egen lagenpose med til at sove i. Det kan være på hostels og vandrehjem, hvor hygiejnen kan være tvivlsom og hvor der kan være bedbugs eller andre skadedyr.

På de tropiske destinationer er det mest behagelige at vælge en lagenpose i silke, som har gode temperaturregulerende og fugttransporterende egenskaber. Det giver en behagelig nattesøvn på trods af varmt og fugtigt klima. Men en silkelagenpose kan også bruges som inderpose til sovepose, da den beskytter soveposen mod sved og snavs og yder god sovekomfort.

En lagenpose kan på den anden side også bruges til at øge soveposens komforttemperatur. Her vil lagenposen være lavet i varmere materialer som fleece eller Sea To Summits egen [Thermolite polyester](https://seatosummit.com/product/rea...), som samtidig ikke vejer eller fylder meget i rygsækken.

Med en varm lagenpose til sovepose kan du eksempelvis forlænge brugen af en [sommersovepose](https://www.friluftsland.dk/sovegre...;searchHash=d3f2c25ceef03d2db049c08454d3b9e6) til brug i forår og efterår. En[ 3-sæsoners sovepose](https://www.friluftsland.dk/sovegre...;searchHash=627a8adaed8aa1c4c6cacb6ec6981648) kan med en varm lagenpose på samme måde bruges ind i vintermånederne, afhængig af de pågældende vintertemperaturer.

## Lagenpose til sovepose og rejser

Med en lagenpose, der passer til dit behov, er der lagt op til god sovekomfort og alsidig brug af både sommer- og 3-sæsoners soveposer.

Her hos Friluftsland har vi et godt udvalg af lagenposer, hvad enten du skal bruge en lagenpose på rejsen til Asien, hytte til hytte turen eller vil bruge den som beskyttelse eller ekstra varme i soveposen. Nogle foretrækker nemlig altid at ligge i en lagenpose i soveposen for at beskytte soveposen og på den måde forlænge soveposens levetid. Det minimerer også behovet for at vaske soveposen, da det trods alt er nemmere at vaske en lagenpose end en sovepose.