Softshell jakker

**Softshells er modsat hardshells ikke 100% vandtætte. Til gengæld er de ofte væsentligt mere åndbare og ret ofte både vindtætte og vandafvisende. Find en softshelljakke til damer her på siden, hvor du finder et bredt udvalg, der egner sig til forskellige aktiviteter og vejrforhold.**
Softshell jakker
**Softshells er modsat hardshells ikke 100% vandtætte. Til gengæld er de ofte væsentligt mere åndbare og ret ofte både vindtætte og vandafvisende. Find en softshelljakke til damer her på siden, hvor du finder et bredt udvalg, der egner sig til forskellige aktiviteter og vejrforhold.**
## **Softshelljakke dame**

En softshelljakke er utroligt alsidig og egner sig rigtig godt til mange forskellige aktiviteter. Her på siden finder du softshelljakker til damer fra The North Face, Fjällräven, Arc’teryx m.fl. Fælles for softshelljakkerne til damer er, at de generelt er meget åndbare, hvilket også gør dem ideelle til aktive forhold.

## Softshelljakke som overgangsjakke

Materialerne på en softshelljakke kan variere fra de helt tynde vindjakker til de kraftigere G-1000 softshelljakker fra Fjällräven. Endelig kan der også være mere eller mindre foring i softshells. Typisk vil det være i form af en fleeceinderside, men som udgangspunkt er der ikke mere foring, end at en softshelljakke til damer kan fungere rigtig fint som overgangsjakke. Men så snart det bliver koldere, kræver det mere varme, da en softshelljakke ofte er en skal, der tager vinden, uden at give isolering.

Takket være softshelljakkens alsidighed kan det dog sagtens lade sig gøre at bruge softshelljakken som mere end en overgangsjakke i et lag-på-lag system med et temperaturregulerende inderlag, et isolerende mellemlag og softshelljakken som yderlag. Læs mere om  **[lag-på-lag eller 3-lags princippet, som det også bliver kaldt, i blogindlægget her](https://www.friluftsland.dk/blog/la...).**

## Forskel på softshell og hardshell

Softshell og hardshell karakteriseres begge som en skaljakke, men har hver deres berettigelse og fordele, når vi taler [softshell vs. hardshell](https://www.sierra.com/blog/hiking/...). En softshelljakke yder god åndbarhed og har et mere eller mindre vindtæt ydre. Ofte kan softshelljakker også tage lidt småregn. Det gør den til et oplagt valg ved aktiviteter, hvor pulsen kommer op. Derudover er softshelljakker gerne lavet i blødere materialer, måske endda med stretch for optimal bevægelsesfrihed. [Læs mere om at vælge den rigtige softshelljakke i blogindlægget her.](https://www.friluftsland.dk/blog/va...)

Hardshells er derimod 100 % vind- og vandtætte og oplagte at bruge i styrtregn eller når det blæser kraftigt i koldt vejr. De er mere stive end softshelljakker og har gerne en mere slidstærk overflade.

Bruger du en softshelljakke som skaljakke, kan du til turbrug vælge en kombination, hvor du har en tynd og let hardshell med i tasken i tilfælde af byger. Det giver gode muligheder for at opnå optimal komfort.

## Dame softshelljakke til hverdagsbrug

Selvom softshelljakker i den grad har sin berettigelse ved turbrug, kan den også sagtens bruges som hverdagsjakke. Som nævnt egner en softshelljakke sig udmærket som overgangsjakke, da den gerne beskytter mod vind og småregn. En kort softshelljakke til damer kan også fint bruges som vejrbeskyttende sommerjakke til de kølige aftener eller blæsende sommerdage med støvregn. Alt i alt giver en softshelljakke derfor stor alsidighed og er en kærkommen tilføjelse til garderoben.