Pandelamper

En  **pandelampe**  giver lys hvor end du kigger hen, og samtidig har du hænderne fri! Vi har  **pandelamper** til madlavning og læsning, adventurerace og topbestigning og meget mere. LED-dioderne bliver stadigt kraftigere og bruger MEGET mindre strøm end almindelige pærer.
Pandelamper
En  **pandelampe**  giver lys hvor end du kigger hen, og samtidig har du hænderne fri! Vi har  **pandelamper** til madlavning og læsning, adventurerace og topbestigning og meget mere. LED-dioderne bliver stadigt kraftigere og bruger MEGET mindre strøm end almindelige pærer.
## Køb pandelampe til outdoor, løb, MTB og andre aktiviteter

En pandelampe eller pandelygte giver lys, hvor end du kigger hen, og du har hænderne fri! Vi har pandelamper til en bred vifte af outdoor-aktiviteter: madlavning og læsning i lejren, adventurerace, topbestigning og meget mere. LED-dioderne bliver stadigt kraftigere og bruger MEGET mindre strøm end almindelige pærer.

De moderne LED-lamper er rigtig gode som tilbehør til de krævende aktiviteter, udeliv og sport. Bl.a. har [Black Diamond](https://www.friluftsland.dk/brand/b...) og [Olight](https://www.friluftsland.dk/brand/o...) produceret nogle meget kraftige pandelamper, som samtidig er lette og med avancerede funktioner. Med en god pandelampe får du mulighed for at løbe eller cykle en aftentur i skoven m.m.

## Outdoor pandelampe med rødt lys

Flere af vores pandelamper har mulighed for rødt lys. Med det røde lys får du eksempelvis lys på toiletturen om natten, uden du ødelægger dit nattesyn – eller vækker hele lejren.

## Find en pandelampe med den rette lysstyrke

Pandelampen tændes til en start på lavt blus, så du ikke blænder dig og andre i mørket. Ved overnatning i naturen vil du opleve, at det er meget mørkt – og derfor er det godt med flere lysstyrker. Nogle lamper har mere end en diode, så lysstyrken kan indstilles yderligere. Du kan indstille til kraftigt, bredt og skarpt lys, som rækker mange meter frem. På andre tidspunkter kan du også vælge at slå over på dioden med blidere lys, som fungerer som en slags nærlys.

Lysstyrken er typisk angivet i lumen, og angiver den mængde lys der udsendes fra LED-pæren.

## Vandtæt pandelampe

Pandelamperne vandtæthed er angivet i en standard kaldet ”IP”. Skalaen går fra 0-8 for vandtætheden. Tallet angives ud fra en række tests, som kvalificerer holdbarheden. På produktsiden kan du se det angivet som eksempelvis IPX8 for den mest vandtætte lampe. X’et angiver, at lampen ikke er testet for støvtæthed, men der kan være tilfælde, hvor det er angivet på en lignende skala fra 0-6. Læs mere om [IPX8 i denne artikel](https://www.grejguide.dk/site/hvad-...).

Ex godkendte lamper er antistatiske og kan bruges i særlige områder, hvor det er påkrævet. Det er normalt ikke en egenskab, der er vigtig for løberen, MTB’eren eller den rejsende.

## Genopladelig pandelampe

Flere lamper er genopladelige med et USB-kabel, som kan sættes i en powerbank og en smartphone-lader eller lignende.

Køb din nye transportable udendørsbelysning her på siden.