Dunjakker

Her finder du dame dunjakker med god varme og komfort. Find letvægts dunjakker med maksimal isolering per gram, der egner sig til tur- og ekspeditionsbrug. Eller find en vandtæt dunjakke, der gør sig godt til alt fra arbejdsbrug i koldt klima, til en råkold dansk vinter eller slædeturen i Grønland.
Dunjakker
Her finder du dame dunjakker med god varme og komfort. Find letvægts dunjakker med maksimal isolering per gram, der egner sig til tur- og ekspeditionsbrug. Eller find en vandtæt dunjakke, der gør sig godt til alt fra arbejdsbrug i koldt klima, til en råkold dansk vinter eller slædeturen i Grønland.
## Find din nye dunjakke til damer

Dunjakker har længe været populære, og det er der god grund til. En dunjakke giver rigtig god varme, og findes i forskellige tykkelser alt efter, hvad den skal bruges til. Hos Friluftsland finder du et bredt udvalg af dunjakker til kvinder - hvad enten det skal være en varm dunjakke til vinterbrug eller en tynd dunjakke til sommer eller som varmende mellemlag på tur.

## Varm og let dunjakke

Det gode ved at vælge en dunjakke er, at dun har masser af gode egenskaber. Blandet andet har de en fremragende varme/vægt-ratio. Det gør det muligt at opnå rigtig god varme, selvom der er tale om en let dunjakke. Fordelen ved en letvægtsdunjakke er selvfølgelig, at den egner sig rigtig godt til turbrug, hvor den ikke fylder meget i en rygsæk, og den kan bruges som et varmt mellemlag med en skaljakke udenpå, hvis vejret er vådt. Her vil der oftest være tale om en kort dunjakke.

Læs mere om [duns gode egenskaber i blogindlægget her](https://www.friluftsland.dk/blog/5-...).

## Lang dunjakke for ekstra varme

En lang dunjakke fylder gerne mere end en kort dunjakke, hvilket gør den mere oplagt til hverdag frem for på tur. Men en lang dunjakke er også fremragende til en gåtur i skoven, når kulden sætter ind. Vi har mange forskellige dunjakker, der passer til forskellig brug - fra de korte og tynde til de varme og lange dunjakker.

Leder du efter en vinterdunjakke med hætte, er du også kommet til det rigtige sted. Her kan du nemlig finde en god, varm dunjakke til vinter, der også har en god hætte, der beskytter mod kulde.

Vores dunjakker har ikke kun forskellige længder og tykkelser. De findes også i forskellige styles fra nogle af de førende producenter. Leder du efter en dunjakke med pels ved kraven eller er du mere til de helt simple dunjakker? Find din nye dunjakke fra Fjällräven, en dunjakke fra Patagonia, The North Face eller Ar’cteryx alt efter, hvilke egenskaber og hvilket look, du leder efter.

## Sommer dunjakke og vinter dunjakke

En lang dunjakke til damer fungerer også godt til vinterbrug, især hvis det er en tyk dunjakke med høj fillpower.

Isoleringsevnen på dunjakker er angivet i fillpower eller fyldkraft, hvilket siger noget om, hvor godt dunene isolerer ift. hvor meget de fylder og vejer. En dunjakke med høj fillpower har bedre vægt/varme-ratio end en dunjakke med lav fillpower. Derudover har tykkelsen selvfølgelig meget at sige ift. om det er en varm dunjakke til vinter, eller en tynd dunjakke til fx sommervandring. Men selvom du er ude efter en tynd dunjakke, er det stadig en god idé at kigge på fillpower, især hvis du ønsker en letvægtsdunjakke, der har gode komprimeringsevner. I [blogindlægget her, kan du læse mere om fillpower og forskellen på dyre og billige dunjakker](https://www.friluftsland.dk/blog/te...).

## Dame dunjakke med omtanke

Når du køber ny dunjakke er det også værd at være opmærksom på, at dunene produceret ansvarligt. Certificeringer som “[Responsible Down Standard](https://responsibledown.org/)” sikrer, at der er taget vare på dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen. Vi sælger udelukkende dunprodukter fra producenter, der har stiller strenge krav til dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen.