Dunjakker

Stort udvalg af herre dunjakker med maksimal varme og komfort. Find komprimerbare og lette dunjakker til friluftsliv og turbrug med en formidabel isoleringsevne pr. gram. Eller tag et kig på de vandtætte vinterdunjakker til mænd, velegnede til hverdagsbrug eller rejserne til koldere egne.
Dunjakker
Stort udvalg af herre dunjakker med maksimal varme og komfort. Find komprimerbare og lette dunjakker til friluftsliv og turbrug med en formidabel isoleringsevne pr. gram. Eller tag et kig på de vandtætte vinterdunjakker til mænd, velegnede til hverdagsbrug eller rejserne til koldere egne.
## Dunjakke herre - stort udvalg af dunjakker

En god dunjakke er næsten uundværlig i garderoben. Dun giver nemlig rigtig god varme ift. deres lave vægt. Den gode vægt/varme-ratio gør det muligt at finde en meget varm dunjakke, der samtidig ikke vejer det store. Bedst af alt, er det muligt at finde en herre dunjakke, der egner sig til forskellig brug og til skiftende vejrforhold.

Hos Friluftsland finder du et bredt udvalg af dunjakker - hvad enten du leder efter en vinterdunjakke til herre, en tynd dunjakke til sommerbrug eller en let dunjakke, der ikke fylder eller vejer alverden i rygsækken. Fordelen ved en god letvægtsdunjakke er nemlig, at den varmer godt, men stadig kan komprimeres til at fylde meget lidt. Det får du glæde af på tur eller blot i hverdagen, når jakken skal af og på i løbet af dagen.

[I blogindlægget her kan du læse mere om duns gode egenskaber.](https://www.friluftsland.dk/blog/5-...)

## Varm dunjakke vs. tynd dunjakke  

Dunjakker kan alt efter type bruges til de fleste årstider, men leder du efter en vinter dunjakke til herre, skal du kigge efter de lidt tykkere modeller, som giver en varm dunjakke. Nogle af vinterdunjakkerne har også et vandtæt ydre, hvilket kan være en fordel, når vejret viser sig fra sin våde side. En dunjakke med vandtæt ydre vejer dog lidt mere, men er velegnet til hverdagsbrug.

Hvis du derimod skal bruge en letvægtsdunjakke til turbrug, skal du derfor ikke gå efter de vandtætte modeller. I stedet kan det bedst svare sig at bruge en tynd dunjakke, der kan bruges som mellemlag under en skaljakke. Men dunjakkerne til turbrug findes selvfølgelig også i forskellige tykkelser. Til sommervandring og i mellemsæsonerne er det fint med en let og tynd dunjakke, mens det til de alpine eventyr og skituren kan være nødvendigt med en varmere dunjakke.

## Høj komfort med en herre dunjakke

Med en god herre dunjakke er der lagt op til høj komfort både til hverdag og på tur. En lang dunjakke giver ekstra varme, mens en kort og tynd dunjakke fylder og vejer minimalt i rygsækken. Men fælles for dem alle er, at dunkvaliteten er i top. Hos Friluftsland sælger vi nemlig kun dunjakker, der er produceret efter høje standarder, hvor der er taget vare på dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen. Det kan ses ved certificeringer som eksempelvis “[Responsible Down Standard](https://responsibledown.org/)”.

De høje standarder ses også i kvaliteten af vores dunjakker, der har høj fillpower. Fillpower eller fyldkraft siger noget om, hvor godt dunene isolerer ift., hvor meget de fylder og vejer. Høj fillpower er derfor en fordel, hvis man ønsker en varm og let dunjakke. Du kan læse mere om [fillpower i blogindlægget her](https://www.friluftsland.dk/blog/te...), der redegør for forskellen på dyre og billige dunjakker. Derudover har tykkelsen selvfølgelig noget at sige, når det kommer til dunjakkens isoleringsevne.

I vores sortiment finder du The North Face dunjakker til herrer samt dunjakker fra Fjällräven, Patagonia m.fl.